Väder:

Mest mulet och först nästan helt lugnt. Så småningom svag till måttlig sydvästlig vind.

Vattenståndet var i sjunkande. Från cirka normalt ner till minus sju-åtta cm under fiskedagen.


 

 

17-06-11

 

Söndag

 

 

En gädda - en bild

 

 

Den här dagen blev som en minikopia av förra gången jag var ute. Först alldels lugnt och så gott som helt dött på första stället. Även idag borde jag ha tagit båten men av olika anledningar ville jag inte det.

Till saken hör också att jag började extra tidigt på morgonen. Redan vid sextiden la jag nog ut första kastet. Det var ju dock söndag och nu börjar alla flytta ut till sina sommarstugor och turister börjar anlända.

Jag tänkte att idag kanske det blir sista gången med vadare på länge. Fast det är också en väderfråga. Just nu är det i och för sig inte så sommaraktigt med mycket blåst, regn och kyligt. Bra för potatisen är det men inte för mitt båtfiske. Utom just idag när jag utan vidare hade kunnat fiska från båten hela morgonen och förmiddagen.

Men i alla fall körde jag iväg till ett annat ställe och där smällde det verligen på en fin gädda:

Som den for iväg! Som den drog ut lina trots att slirbromsen var hårt åtskruvad! Som den körde runt strax under ytan så det bildades stora virvlar och vågor. Som den höll på att knäcka tafsen när en slinga av fluglinan fastnade mellan ett par fingrar på mig! Som den tog ett hopp som jag fick en bild på! Fast tyvärr inte helt perfekt. Det ser bättre ut när de är på väg upp i luften än när de håller på att dimpa ner igen.

Riktigt roligt var det och kanske borde jag ansträngt mig lite och försökt ta en gädd-selfie men det fanns inga riktigt lämpliga ställen att placera kameran på. Och så där jättestor var den ju inte.

Så fick jag ett liknande hugg bara cirka en kvart efter. En stor gädda tog flugan redan långt ut och bara satte iväg så det stod härliga till. Slirbromsen fick åter jobba på. Men tyvärr, efter bara någon minut lossnade den och jag fick aldrig se den.

Då hade det blivit förmiddag och en söndag innebär det söndagspromenerare så smått. Inne på land gick det en stig och jag var delvis synlig från den. Mycket riktigt kom det ett par stycken som gick där och pratade när jag hade fisk på. Inte duger det att visa upp att här finns det stora gäddor. I sådana lägen sänker jag alltid spöt, försöker se uttråkad ut och låtsas som det regnar. Skulle de ställa den obligatoriska frågan om jag fått något, skulle jag ha skakat på huvdet och sagt någonting om att Nä, här finns nog ingen fisk. Ja, ibland kan jag få någon smågädda...
Samt hoppats på att de skulle försvinnan innan gäddan började plaska. Den här gången tror jag inte ens de upptäckte mig där ute i vattnet.


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-06-11 Gädda Andra stället 4 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o svag SV 10:30 Nej På bild

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions