Väder:

Tät dimma som varade i stort sett hela fiskedagen. Först svag sydostlig vind som mer och mer vred till sydvästlig.
Kyligt i luften och ibland lite lätt duggregn.

Vattenståndet låg på cirka 10 cm under.


 

 

17-04-04

 

Tisdag

 

Dimmig dag

 

 

Dagens fiskerapport inleds med denna multifunktionella bild:

Först är det meningen man ska lägga märke till den silvriga markeringen en bit upp på spöet. En exakt 80 cm lång bit. Detta för att jag lätt ska kunna få en uppfattning om hur lång gäddan är. Ett gammalt knep som jag återanvänder. Jag får se om jag även gör två ytterligare mätpunkter på 90 och 100 cm. Sedan tar nog spöet slut...

Dessutom ser man att dimma råder. En väldigt tät, kylig och fuktig sådan. Jag väntade förgäves på att den slulle lätta och solen börja värma som SMHI lovat men det gjorde den inte förrän senare på eftermiddagen när jag kommit hem. Nå, fiskar man vadandes från land spelar det ingen roll. Så tät att man inte hittar tillbaka till stranden kan den nog aldrig bli. Och för själva fiskets skull tror jag inte den har så stor betydelse. 

Att det började väldigt trögt tror jag inte berodde på den. Fiskade i över en och en halv timme utan att få mer än ett hugg på ett i vanliga fall hyggligt ställe.

Fick äntligen den här ovanlgt korta och tjocka gäddan förmodligen för att jag var sugen på att få mäta den:

Men det var ju ingen idé.

Jo, dimman medförde också att man lurades att inbilla sig att gäddorna var minst dubbelt så stora som de tyvärr snart visade sig vara i verkligheten. Detta beroende på att det även var spegelblankt. Och i kombination med dimman hade man inga som helst landmärken, man förlorade allt sinne för proportioner och plasken, de viftande gäddstjärtarna och virvlarna framstod som enorma.

Efter en liten stund fick jag en till som jag först trodde var samma som den första men det bedömde jag som helt osannolikt. Passade ändå på att ta en gädd-selfie eftersom det fanns några lämpliga stenar i närheten:

Lite senare fick jag visserligen en som nog var lite större och som jag uppskattade till 75 cm lång. Annars inget särskilt att nämna i den här dagboken. Om man inte vill grotta ner sig i ett flertal vårtecken förstås. En massa gäss som skriker och skränar... Andra, mindre fåglar som piper och snattrar i snåren... Svanar som precis som vanligt är i vägen, slåss och bråkar och jagar varandra. Positivt dock att jag inte hittade något ilandflutet jerkbait.

Den där premiären i Klubbvattnet då? Vad hände med den? Nja, där får jag nog skämmas lite grann. Jag var där en gång för någon vecka sedan, mest för att regognoscera. Men det var fel väder, jag var fel klädd och hade fel grejer med mig. Så allt blev fel. Jag borde haft mer kläder och ett grövre spö med sjunklina. Det blåste nämligen som attan och eftersom sjön är rund, far även vinden runt, runt och det blir knappt lä någonstans. Jag får se till påsk kanske...


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-04-04 Gädda Dimviken 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Dimma o svag S 09:20 Nej På bild
2017-04-04 Gädda Dimviken 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Dimma o svag S 09:30 Nej På gädd-selfie
2017-04-04 Gädda Dimviken 2 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Dimma o svag S 09:45 Nej
2017-04-04 Gädda Dimviken 3,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Dimma o svag S 10:15 Nej
2017-04-04 Gädda Dimviken 2 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Dimma o svag S 11:30 Nej
2017-04-04 Gädda Dimviken 1 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Dimma o svag S 11:45 Nej
2017-04-04 Gädda Dimviken 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Dimma o svag S 12:00 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions