Väder:


Under tidig morgon frisk till hård sydostlig vind. Som började vrida sig mer och mer i västlig riktning. På morgonen disigt och mulet. Fram på dagen någon kort solglimt (om jag minns rätt).

Vattenståndet höll sig på cirka +10 cm.
 

 

17-02-28

 

Tisdag

 

Bra medelvikt

 

 

 

Idag körde jag iväg för att fiska främst för att utnyttja den sällsynta sydostliga vinden. Vilket ju öppnar upp platser som inte är tillgängliga när den vanligtvis västliga vinden råder. Plus att jag därefter börjar min jobbarvecka. Men det blev väl så där halvlyckat. För den #%&¤&@!! vinden fick för sig att hela tiden skifta över i mer västlig riktning så där jag trodde det skulle vara lä hade jag hård sidovind istället.

Det är ett långsträckt, grunt område med sandbotten. Mest dras jag dit just för att det är så bekvämt att befiska. Som nu, med lite högvatten och som jag trodde, lä, då kan en del gäddor gå in där och syssla med vad de nu har för sig där. Jag vet inte.

Men kustlinjen svänger lite och på ett par ställen rådde fortfarande mest lä och där fick jag ett par. 

Eftersom ett lämpligt läge för en gädd-selfie var för handen, slog jag förtås till:

Ingen fiskefur är helt komplett utan en dokumenterande gädd-selfie, är min bestämda uppfattning.

Jaha, det var värst! Knappt hade jag skickat över det förra dagboksbladet och där påstått att det inte blev någon Gäddfajtstävling förrän jag idag, den 3 mars kollade på FishEco och där upptäckte att den redan börjat den 1 mars. Fast ingen fick reda på det förrän den 2 mars, om jag läste rätt. Visst, bättre sent än aldrig.

Okej... Då får jag lägga om planerna lite grann... Gripas av tävlingshysteri, köpa Fishfinders och ut och trollingfiska med 17 spön? Ut på sjöis, borra 25 hål, sätta ut 25 spön med levande mört som bete, sätta mig i vindskydd och dricka kaffe och vänta på napp?
Nä, men jag får väl försöka ta med mig det där jättemåttbandet jag köpte förra året. Det är givetvis inte för att försöka vinna eller ens komma med på någon synlig lista utan mest för uppmärksamma att det finns andra och betydligt roligare sätt att få större gäddor än det långtråkiga wobblerdängandet. Eller som sagt, trolling eller långrev; ursäkta isfiske.
Ähum, om jag nu får någon stor gädda förstås... Men, har jag insett, när man fiskar vadandes med flytlina verkar det finnas en gräns som går vid 4,5 kilo, att större än så är väldigt sällsynta. Visst, undantag finns och det är dem jag får hoppas på.  Plus båtfisket förstås men då måste jag byta upp mig till lite grövre grejer. Men helst vill jag ju anmäla en mätbar gädda tagen på den utrustning jag för tillfället använder.

Åter till dagens fiske som väl får anses godkänt och särskilt då på andra stället

Där mest för att där var det totalt lä och det kändes så skönt och trevligt i klar motsats till det första där vinden hela tiden slet i flärpen på min sydväst så den vändes ut och in.

Där fick jag "bara" två gäddor. Men bägge var särskilt anmärkningsvärda. Först den här stackaren:

Jag vet inte vad den råkat ut för. Och jag tycker uppriktigt synd om den att när den äntligen lyckades ta sig en fin sill så var det bara jag som lurades. Men kroken satt helt prefekt på utsidan så jag behövde aldrig röra själva gäddan. Bättre lycka nästan gång och krya på dig!

Dagens sista gädda var en riktig superfighter. Först högg den på det kanske allra roligaste sättet. Den stod väldigt grunt och jag såg hur en vattenplog i racerbåtsfart hinna ifatt zilverzaran och fast fisk. Och som den rusade hit och dit långa sträckor! Länge höll den på innan jag kunde landa den. Annars är de flesta gäddor så här års ganska medgörliga.

Jaha... Då blir det alltså till att rulla ihop den breda plastlinjalen och pula ner den i fiskevästens ryggfack... Och hoppas på att om jag nu får en gädda över... Över...? Vänta ett tag så ska jag kolla!
Jo, över 75 cm. Så bra; det går inte med varken trolling eller ismete för en person, ett spö lyder regeln, upptäckte jag också.

Jo, hoppas på att strandförhållandena är lämpliga både för att kunna lägga upp gäddan på ett bra sätt (både för gäddan och mig själv) och att det finns en sån där stolpe där jag kan ställa kameran på för man måste också ta en gädd-selifie. Så visst är tävlingen bäst lämpad för flera personer i båt. Men givetvis fattar jag att fångsten noga måste dokumenteras för annars är det verkligen läge för alternativa fakta, you bet.

 Ja, ja, det är egentligen ingen big deal för mig. Jag tar det mer som ett extra spänningsmoment.


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-02-28 Gädda En blåsig sträcka 3,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o frisk S - SV 09:45 Nej  Med på gädd-selfie
2017-02-28 Gädda En blåsig sträcka 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o frisk S - SV 10:00 Nej
2017-02-28 Gädda En blåsig sträcka 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o frisk S - SV 10:10 Nej
2017-02-28 Gädda En sträcka i lä 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o frisk S - SV 11:45 Nej Skadad
2017-02-28 Gädda En sträcka i lä 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o frisk S - SV 12:00 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions