Väder:
Efter cirka en ordentlig vintervecka med särskilt om nätterna åtskilliga minusgrader har det varit några dagars mildväder. Eller dygns.

Idag mulet och disigt. Svag till måttlig väst-nordvästlig vind.

Extremt lågvatten som idag var cirka minus 30 cm. Tidigare ända ner till -40. Nu i hela Östersjön. Långvarigt högtryck och vindar på nordost ligger bakom.
 

 

17-02-18

 

Lördag

 

Islossning

 

 

 

Och det är också det bästa med den här fiskedagen. Jag fick inte en enda fisk och hade heller inga säkra hugg. Att det var tomt på första stället kom absolut inte som en överraskning men lite besviken kände jag mig över det andra, lite längre in i skärgården där jag tyckte jag borde ha fått någon mindre gädda.

Men det var supertrevligt att ändå kunna fiska igen. Körde väl ner mot kusten vid åttatiden och visste inte riktigt hur isläget var. Eftersom det nästan var vindstilla också är det väldigt svårt att från bilfönstret avgöra om det är öppet vatten eller is.

För säkerhets skull inledde jag fisket allra längst ut där jag fått flera havsöringar tidigare. Eh, ja... När det gäller "flera" när man (jag) pratar om havsöringar menas att jag fått eller sett minst tre under de sista 20 åren. På den nivån är det. Så svårt är det.

 

Men isfritt var det där och bra gick det att vada och roligt var det att kasta/fiska.

Här ett ovanligt strandfynd:

 

Först visste jag inte riktigt vad det var men trodde att otter stod för utter som i utterbräda. Vilket visade sig stämma också efter lite nätkoll senare. Alltså en liten detalj i de här mängdsfiskeredskapen många verkar vara så förtjusta i. Om jag förstod det rätt ingick den här saken i någon slags paravan som tillåter extra många beten och spön i vattnet vid trollingfiske.

Jag höll till där ute ett par, tre timmar, gick tillbaka till bilen och körde iväg, inåt en bit och befiskade en annan lästräcka som i vanliga fall brukar ge en del gäddor. Ännu längre in i skärgården, i vikarna närmast fastlandet låg isarna kvar. Nu är det viktigaste att det inte blir några bakslag med vädret. Inga fler vinterattacker, om jag får be. Fortsätter det så här ytterligare någon vecka går säkert isen även i insjöarna. Jag är lite lagom sugen på att åter pröva i Klubbvattnet och se om jag kan få någon matfisk...

Vad gäller de här gamla fiskebilderna jag nämnde tror jag istället att jag låter dem ingå i mitt Fiske-CV. Vid tillfälle och när jag får tid tror jag att jag ska omarbeta det och integrera de bilderna.

 


Tomt!
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions