Väder:


Mulet och disigt på morgon och förmiddag. Kanske lite lättande på em.

Först svag väst-nordvästlig vind som ökade något under dagen.

Vattenståndet var i sjunkande från cirka +20 ner till +10.
 

 

 

17-01-25

 

Onsdag

 

På första kastet!

 

 

Att lyckas få en fisk på dagens sista kast är ju inte särskilgt svårt men på det första... Ren slump eller tur förstås men förhållandena i stort var helt perfekta idag. Gråmulet, lite smått duggregn och kallt men dock åtminstone en plusgrad. Och ganska svag vind. Och vadarna läckte inte. Helt perfekt. Var det den första gäddan i en lång serie till och med? Nä, det trodde jag nog inte.

 Fin gädda och en brygga i närheten är lika med en gädd-selfie. Sorry, folks men det kan inte hjälpas:

Tur var det för så gott om gäddor visade det sig inte bli. Jag fick visserligen en som var lite större men ingenstans att sätta ifrån mig kameran på. 

Nu börjar jag bli lite orolig för att det inte blir någon så kallad Gäddfajt i år. Är då och då inne på FischEco och kollar. Däremot verkar den andra tävlingen "Supersize" pågå. Jag tittade på reglerna och nja, den tävlingen är ingenting för mig. Hur kan exempelvis anglefiske räknas som sportfiske? I och för sig är det förstås bara att säga att så är det. Utvidga definitionen helt enkelt. Fast i så fall tycker jag att även långrev ska räknas dit. Eller backefiske. Vari ligger den principiella skillnaden? Kortare tid mellan vittjandet?
I Gäddfajten är det bara tillåtet med ett spö åt gången. I Supersize får man använda hur många spön som helst per person. Hur ska man annars kunna tillåta trolling och angelfiske?
Nå, var och en får naturligtvis göra som den vill.

Nu när man knallar omkring längs stränderna ser man det ena spåret efter det andra vad stormarna och det extrema högvattnet ställt till med. Här är till exempel en stenbrygga ute på drift:

Slutsummeringen blir en kylig men trevlig fiskedag där det var glest mellan gäddorna. Fast tre av dem var som jag brukar kalla, fina.

 


Fiskejournal 2017
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-01-25 Gädda 3,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet, disigt o s-m NV 09:15 Nej På gädd-selfie
2017-01-25 Gädda 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet, disigt o s-m NV 09:45 Nej
2017-01-25 Gädda 4 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet, disigt o s-m NV 10:15 Nej
2017-01-25 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet, disigt o s-m NV 10:30 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions