Väder:
Tämligen milt och mulet. Måttlig västlig vind.

Vattenståndet låg nog kring nollan.
 

16-12-19

 

Måndag

 

Händelsfattig dag

 

Ibland får jag massvis med gäddor och ibland ingen och ibland bara några stycken. Vad beror det på?
Okej, det är mest jag själv som undrar. Fast jag har ett par bra förklaringar. Den främsta är förstås att jag väljer fel plats just den dagen. Vilket i sin tur beror på att jag sparar på de allra bästa ställena. Det går ju inte att köra dit för ofta. Helst vill jag att det ska gå ett par, tre veckor emellan. För att de bra ställena ska vara bra krävs förstås också rätt väderförhållanden där vattenståndet är viktigast. Nå, det är ju precis inget nytt för den som fiskar ofta.

Nytt för min del och för i år att nu har jag anställda som sköter om min båt:

Jepp, jag har låtit en firma ta hand om det. Givetvis fick den som all stöldbegärlig egendom låsas in på det allra säkraste stället. De hade sällan sett en båt som min, sa de. Jag antar att de blev vederbörligen imponerade över den fina målningen och proffsiga skötseln. En stor fördel kommer att bli den tidiga sjösättningen. Så fort isen har gått ska den i sjön. Fast om det resulterar i mer båtfiske är förstås osäkert. Liksom om det överhuvud taget blir någon is. Någon eller några veckor brukar man dock inte komma undan helt och hållet.

Nå, idag prövade jag utomskärs. Hade ett par ställen jag ville kolla som brukade vara bra vid västlig vind. Men icke en fisk och icke ett napp. Lite märkligt.

Däremot upptäckte jag något likblekt äckligt på botten. Såg ut som en utspottad, rutten mört. Fiskade upp föremålet med vadarstaven:

Och visst var det minst lika äckligt som en rutten mört! Jag hivade ut åbäket på ännu djupare vatten.

Gick tillbaka till bilen och körde en bra bit inomskärs. Befiskade en ganska lång sträcka och förväntade mig att plocka åtminstone en fem, sex mindre gäddor. Men fick med nöd och näppe bara en:

Inte ens nafs, virvel eller efterföljare. Det är bara att acceptera.


Fiskejournal 2016
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2016-12-19 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o s - m V 12:00 Nej  På bild

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions