Väder:
Häftigt omslag idag. Från minusgrader, snö, nordostliga vindar och lite is vid strandkanten till mildväder, regn och hård sydvästlig vind.

Redan lågt vattenstånd blev ännu lägre. Ner till 35 cm minus.

 

 

16-11-15

 

Tisdag

 

Slut på vintern

 

 

Ja, det har varit över en vecka med riktigt vinterväder. Jag var till och med lite osäker på hur mycket is som bildats och om det fanns kvar. Fast det var nog mest längst in i vikarna och på insjöarna. Omslaget hade nog börjat som i går kväll och någon störande is såg jag inte till. Men visst fanns det spår av både snö och is på stranden och i vassbältena. Men var höll gäddorna till?
Återigen kan det vara svårt att hitta dem efter en lång tids nord-nordostlig vind och så plötsligt, sydvästlig kuling.

Med hänsyn till det valde jag en sträcka som nog kunde passa. Som även var lämplig vid det här superlågvattnet som rådde. Fast lite långt mellan huggen blev det. Därför passade jag på att ta några bilder på den första gäddan:

En välnärd pjäs på nästan tre kilo.

Verkar inte ha hänt så mycket för så här, någon dag efter, kan jag inte erinra mig något särskilt att skriva ner. Såg nog inte till en enda människa heller. Inte heller har jag precis läst något om tävlingsfiske jag kan ondgöra mig över. Okej, skojade lite där.

Så fick jag en fin gädda. Äntligen kan jag ta en gädd-selfie, tänkte jag. För det fanns en väldigt passande sten precis i närheten. Men när jag tog fram tripoden och skulle skruva fast den på kameran gick det inte. Det fanns ingen skruv. Attans också! När jag letade i fiskevästens ficka, hittade jag både överdelen och den skruv som lossnat. Men i det läget kunde jag inte reparara tripoden utan jag fick nöja mig med den här bilden:

Jag bokade den till 3,5 kg men den kan mycket väl ha vägt fyra. Okej, jag vet, det är bara jag som tycker det är viktigt men förra gången gjorde jag tvärtom.  Därefter lyckades jag hjälpligt reparera tripoden men så fick jag inte någon tillräckligt stor gädda för att platsa som gädd-selfie.

Nej, sammantaget blev det en väldigt trevlig fiskedag, mycket för att det var över tio dagar sedan sist. Plus att det ser ut som att det sköna höstvädret med regn och rusk, dimma och snösmältning, gråmulet och friska sydvästliga vindar och what not är här för att stanna. Hurra!


Fiskejournal 2016
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2016-11-15 Gädda En lämplig sträcka 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Regn o hård SV 09:20 Nej På bild I
2016-11-15 Gädda En lämplig sträcka 2 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Regn o hård SV 09:30 Nej
2016-11-15 Gädda En lämplig sträcka 3,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Regn o hård SV 10:00 Nej På bild II
2016-11-15 Gädda En lämplig sträcka 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Regn o hård SV 11:15 Nej
2016-11-15 Gädda En lämplig sträcka 1,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Regn o hård SV 11:45 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions