Väder:

Ungefär samma som hela veckan. Mest duggregn hela förmiddagen. Frisk till hård nordostlig vind. Kyligt.

Vattenståndet kring 5 cm plus.

 

 

 

16-10-10

 

Måndag

 

En dag att glömma

 

 

Ja, faktiskt. För när jag kom fram till parkeringen och skulle ta på mig fiskevästen upptäckte jag att jag glömt den hemma. Snopet är väl bara förnamnet. Så det var väl bara att vända och köra hem igen, eller?

Nej minsann. För sist det inträffade som nog var, tja...? Kanske tio år sedan...? Jag har glömt exakt när. Men då gjorde jag iordning ett litet reservkit som jag packade ner i den väska eller bag som jag alltid har med mig i bilen. Visst, det gäller att inte glömma bagen... Där har jag några red-line plastpåser med flugor, lite tafsmaterial, plåster och framförallt en peang. Som kamera tvingades jag använda mobilen. Spöet har jag hopsatt, riggat och klart i bilen. Med samma fluga som sist. Förunderligt nog hade jag använt den till alla 10 gäddorna och jag behövde inte ens byta wiretafs på den. Den var i och för sig den enda hullinglösa men det kunde inte hjälpas. Ingen våg fanns med så förhoppningsvis skulle jag inte få någon stor gädda idag.

Det allra, allra viktigaste var peangen. Utan den, då hade jag absolut vänt och vilt svärande kört hem. Försöka lossa en krok långt nere i halsen på en gädda med bara fingrarna... Nej tack...

En annan rubrik skulle kunna ha varit Oväntat uselt fiske idag. Just med betoning på oväntat. Eftersom förhållanderna var så gott som perfekta. Tyckte jag. Halvlä, lämpligt väder, rätt månad, lagom vattenstånd, fin botten utan störande ålgräs och en lååång sträcka att befiska. Stället kan i och för sig inte räknas till Karlskrona skärgård utan jag fick köra en bra bit dit. Och första gången i år och jag tror inte heller jag var där en enda gång förra året. När jag la första kastet var jag övertygad om att jag skulle få ett drygt jobb att kroka av dryga tjugotalet gäddor. Minst.

Men det gjorde inte så mycket; jag blev mest förvånad. Fast jag saknade något att anteckna med i reservkitet så det kanske var lika bra att jag inte fick så många gäddor. Om vi nu ska tjafsa så mycket om minne och glömska, menar jag. Jag tror inte det blir så mycket fel för jag delade upp sträckan i två. Klockslagen i tabellen ska man inte ta så allvarligt för så exakta är de aldrig. Det är Access som kräver exaktheten i minuter, inte jag.

Jag vet att min mobil ska ha en bra kamera. Sa försäljaren i alla fall. Nej, det var ett skämt. När jag skaffade smartphone ville jag ha en som var stöttålig, vattentät och dessutom skulle den ha ett litet hål där man kan fästa en rem. Just eftersom jag är så mycket ute och vadar och även i båten. Då blev det en med bra kamerafunkion. Men så bra som den vanliga är den inte. Just i själva hanterandet.

Nå, tog lite bilder för att ha att jämföra med.

Det största felet med den var att den vägrade ta bilder när jag ville. Den knäppte bara när den passade den själv, det envisa stycket! Tydligen hade den svårt att fokusera på uppgiften, ursäkta ordvalet.

Men när jag väl kommit hem, kopplat luren till PCn och fört över bilderna upptäckte jag en hyggligt bra fiskebild trots allt:

Tyvärr miste jag den fluga jag använde sist. En gädda råkade gapa för stort och kom åt nylontafsen som klipptes av direkt och flugan försvann. Fast den skilde sig inte på något sätt från mina andra flugor i den storleks- eller viktklassen.

 


Fiskejournal 2016
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2016-10-10 Gädda Delsträcka ett 1 Zilverzara Nej Ja Super Pulser AFTM 4-5 Flytlina Duggregn o frisk NO 08:30 Nej
2016-10-10 Gädda Delsträcka ett 2,5 Zilverzara Nej Ja Super Pulser AFTM 4-5 Flytlina Duggregn o frisk NO 09:45 Nej
2016-10-10 Gädda Delsträcka ett 3 Zilverzara Nej Ja Super Pulser AFTM 4-5 Flytlina Duggregn o frisk NO 10:00 Nej
2016-10-10 Gädda Delsträcka ett 2,5 Zilverzara Nej Ja Super Pulser AFTM 4-5 Flytlina Duggregn o frisk NO 10:30 Nej
2016-10-10 Gädda Delsträcka 2 2 Zilverzara Nej Ja Super Pulser AFTM 4-5 Flytlina Duggregn o frisk NO 11:30 Nej  På bild
2016-10-10 Gädda Delsträcka 2 2 Zilverzara Nej Ja Super Pulser AFTM 4-5 Flytlina Duggregn o frisk NO 12:00 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions