Väder:

Tät dimma tidigt på morgonen men mest över land, visade det sig.

 Mest mulet och en del mörka moln men bara några stänk då och då. Svag till måttlig, lite ojämn vind kring sydväst. Varmt.

Vattenstånd kring normalt. 

 

16-07-30

 

Lördag

 

Sommarvadning

 

 

 

Först en kommentar om det där Kanal-5-programmet Fiskefeber. Jo, jag kollade upp den där personen som skulle ut och fiska med han, Svartzonker; Anders Öfvergård. Då visade det sig att han är en snickare som tydligen är väldigt känd för att han alltid är arg. Okej, först tänkte jag på mina egna erfarenheter med hammare och spik och visst är det så att man blir tämligen förargad när man så gott som alltid slår sig på fingrarna istället för på spikhuvudet.
Men att just han alltid är arg ligger nog på ett annat plan. Jag menar, har han hållit på att fiska i 42 år utan att få napp skulle väl göra vem som helst förbannad, eller hur?

Suck, mitt eget fiske går från dåligt till sämre. Allt för ofta blåser det för lite för vadningsfiske och för mycket för båtfiske. Vädret är för halvdant den här sommaren. För min smak ska tilläggas. Ska jag ha chans på lite större gäddor när jag vadar ska det ha blåst minst kuling ett par dagar. Gärna från sydväst.

Fast på väg ner mot kusten tidigt på morgonen idag lyckönskade jag mig själv att jag valt rätt för det låg tät dimma över nejden. Fast när jag väl kom närmare stan tunnades den ut och kusten var som man brukar säga, klar. Och vinden var inte det minsta frisk som SMHI föranlett mig att tro.

Länge såg det ut som det skulle börja regna men inte ens det skedde. Jo, några droppar kom vid ett par tillfällen. Men det är som det är och man får göra det bästa av situationen.

Ett tag tänkte jag bättra mig vad gäller fina naturskildringar som de äkta fiskeskribenterna ägnar sig åt, typ Westrin och liknande. I och för sig har jag nog då och då säkert förbluffat en del med mina insiktsfulla ornitologiska kunskaper och iakttagelser här ute vid kusten och varför inte göra sammaledes med alla växter man ser och inte minst kämpar sig igenom nu på sommaren?  Inte behöver man leta länge innan man hittar massvis med olika örter och växter, blommor och blader men vad heter de?

Nja, det visade sig att det egentligen bara var de här jag med visshet kunde namnge:

Just det, hjortron. Fast jag trodde nog de skulle växa längre norrut. Men en fin bild blev det i vilket fall som helst.

Över till själva fisket kan jag i alla fall säga att jag fick napp. Betydligt fler än landade gäddor. Jag vet inte om det var slumpens skördar, flugan, kroken eller för att det bara rörde sig om smågäddor. Eftersom ingen behagade hoppa, blev jag tvungen att ta en u-bild. Eller försöka åtminstone. Det är inte det lättaste att få gäddan på rätt avstånd.

 

 

Suck, så är det när man skriver fiskedagbok. Det hörs ju på namnet att det bör man göra för varje fiskedag. Både de bra och de händelselösa. Någon enstaka gång har det väl hänt jag slarvat men då brukar jag i alla fall nämna det.  Blogga gör man när man känner för det, antar jag.

 


Fiskejournal 2016
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2016-07-30 Gädda Det ena stället 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mest mulet o s-m SV 06:30 Nej
2016-07-30 Gädda Det andra stället 1,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mest mulet o s-m SV 10:45 Nej
2016-07-30 Gädda Det andra stället 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mest mulet o s-m SV 10:55 Nej
2016-07-30 Gädda Det andra stället 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mest mulet o s-m SV 11:10 Nej På u-bild

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions