Väder:

Redan tidigt på morgonen en svag, sydvästlig bris. Den ökade något till måttlig och höll sig där. Kanske avtog den framåt middagstiden?

Växlande molnighet.

Vattenståndet låg på cirka 10 cm över.

 

 

16-07-24

 

Söndag

 

Höga förväntningar idag

 

 

Som tyvärr, rent ut sagt, sket sig.
Jag brukar ju skryta med att jag vet var gäddorna bor. Samt klaga på att vädret aldrig passar. Särskilt då nu på sommaren och ute med båten. Men idag; äntligen, tänke jag när jag vid 5:30-tiden la ut från bryggan på Långö.

Hela vägen ut till de allra yttersta skären och grunden fortsatte jag optimistiskt tänka så. Nu gällde det bara att få den här Gäddfajtsjuryn att acceptera mina bilder på alla de 100-centimetrarna jag var mer eller mindre övertygad om att jag skulle få idag. Det började bra i och med att jag såg en i sådär 4-5 kilosklassen följde efter redan på tredje eller fjärde kastet.
Men så blev det inte så mycket mer. Under flera timmar. Under mycket roende och kastande. Under testandet av det ena "säkra" stället efter det andra. Okej, liiiite för mycket vind var det för att det skulle vara perfekt men fiska gick, absolut. Jag fick ett par nafs och flera andra som följde efter men, ska det vara tyvärr eller lycklgtvis, inga stora.

Det gick faktiskt så långt att jag till och med undrade om jag verkligen hade rätt sorts fluga! Kanske inte silverblixtrande var lämpligt i solskenet, trots allt...? Även om det just idag var en hel del moln på himlen.

Det var bara ett ställe som levererade, kan man säga. Där fick jag tre mindre gäddor pang, pang och pang.

Låt se...? Efter cirka fem timmars ivrigt fiskande på bra ställen så fick jag dem på en halvtimme. Tja, så är fiskelivet ibland.

Mer övande i att ta gäddselfie:

Det är jättekul. Jag tycker jag börjar få kläm på det nu.

Och så stora de verkar:

Men det är inte mitt fel; det bara blir så. Facit återfinns ju alltid längst ner i min Fiskejournal.

Men på tal om sportfiskare och uppgifter som åtminstone jag höjer lite grann på ögonbrynen för, läste jag precis på Fisheco en reklamartikel om ett nytt TV-program om sportfiske. Jag kopierar: "Nu är det premiär för programmet Fiskefeber där vi möter Claes ”Svartzonker” Claesson, en ikon med rockstjärnestatus inom svenskt fiske."
och
"I säsongens första program har han bjudit in Anders Öfvergård för lite traditionellt gäddfiske i Karlskrona skärgård. Anders har fiskat sen han var liten, men på 42 år har han aldrig fått napp."

Om nu den här personen Svartzonker Claesson är en ikon med rockstjärnestatus inom svenskt fiske, stämmer har jag ingen uppfattning om. Eller var det inte han och någon till som hade en sådan där live-sändning på youtube i våras? Där de bara fick en liten gädda...?
Nå, det kan hända alla. När det gäller inspelad TV finns ju alla möjligheter att klippa bort de tråkiga avsnitten och hålla på att fiska tills man får något.

Men att någon hållit på och fiskat i 42 år utan ha fått napp; nja, det finner jag liiiite otroligt. Om han inte fiskat i vattenpölar, swimmingpooler eller hemma i badkaret förstås. Nå, det var ju reklam och då är det fritt fram att påstå vad som helst.
Hade jag haft tillgång till kanal 5 är det inte omöjligt jag skulle ha kollat in det programmet just för att de ska hålla till här i Karlskrona. Eller ska och ska... Eftersom det säkert redan är klart och färdiginspelat kanske jag redan har sett dem här någonstans, utan att veta att det var TV-inspelning på gång...? Nej, det borde jag i så fall ha märkt, tycker jag.
Jag kollade lite och det verkar som man kan se en del Kanal-5-program i efterhand på play.

Visst är det bra att kunna kommentera andras fiske när ens eget går dåligt...

 


Fiskejournal 2016
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2016-07-24 Gädda Bland kobbar & skär 3 Zilverzara Ja Nej Daiwa AFTM 6-7 Ultrasnabbsjunk Vxl molnighet o måttlig SV 11:00 Nej Gäddselfie 1
2016-07-24 Gädda Bland kobbar & skär 3,5 Zilverzara Ja Nej Daiwa AFTM 6-7 Ultrasnabbsjunk Vxl molnighet o måttlig SV 11:10 Nej Gäddselfie 2
2016-07-24 Gädda Bland kobbar & skär 2,5 Zilverzara Ja Nej Daiwa AFTM 6-7 Ultrasnabbsjunk Vxl molnighet o måttlig SV 11:20 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions