Väder:

Först mest mulet men sedan växlande molnighet och en hel del sol.

Frisk till hård västlig vind.

Vattenståndet kring normalt.
 

 

 

16-02-21

 

Söndag

 

En magisk dag!

 

 

 

Ja, det verkade som en ondsint trollkarl trollat bort all fisk.

Eftersom det handlar om fiske och missförstånd i skrift lätt kan uppstå är det bäst man förtydligar sig. Jag menar alltså inte att en mystisk figur iförd slängkappa, vitt skägg och stjärnbeströdd struthatt kört  omkring i en stor motorbåt med sjutton olika spön utstickande åt alla håll och släpat efter sig en massa jerkbaits och gummibeten och fiskat upp varenda gädda i närheten av där jag befann mig.

Jag hade egentligen först tänkt hoppa över den här fiskedagen och bara nämna den i förbigående nästa gång. Men så är det en så pass unik händelse att den borde få ett eget dagboksblad. Alltså att jag gick bom. Helt och hållet och inte ens ett enda hugg.

Visst har väl även jag dåliga dagar men då brukar jag kunna skylla på olämpligt väder, att jag valt helt fel ställen, fel vattenstånd eller satsat för mycket på havsöring. Så har det varit nu några gånger. Och just därför satsade jag på ett av de absolut säkraste ställena jag känner till. Och där både vädret och vattenståndet var jättelämpliga just där idag. Och ändå gick jag helt bom. 

Helt obegripligt. 

Jag kan inte ens skylla på den här gynnaren: 

En säl. Jag upptäckte den precis i inledningen av den långa sträckan jag ämnade befiska men den höll sig ganska långt ut och försvann nästan omgående.  De är sällsynta här inne. Lägg märke till att jag inte sjunkit så djupt ner i det dåliga vits-träsket att jag skrev "sälsynta".

Förmodligen beror det på en så enkel sak som att månaden är februari. En erkänt svår månad i den mån det över huvudtaget går att fiska. Fast lite snopet kändes det allt. Jag höll på i flera timmar och hade börjat ganska tidigt nu när ljuset så tillåter. Vid ungefär middagstiden var jag tillbaka till bilen och körde iväg till ett nytt ställe. Men det var ju söndag idag, kom jag på när jag upptäckte flera andra fiskare där i närheten.

Inte ville jag störa dem så jag bytte om till civila kläder och körde hem istället.

Nu kan ingen anklaga mig för att mörka och förtiga att även jag kan gå bom.


Här är det helt tomt!
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions