Väder:

Minusgrader, mulet och snöblandat regn. På morgonen. Lite senare på förmiddagen uppehåll och kanske en halv grad plus.
 
Hård nordostlig vind som lugnade ner sig en aning framåt dagen.

Högvatten kring 35 cm plus.
 

 

16-02-15

 

Måndag

 

En Äsch-dag

 

 

Som i Äsch, inte sjönk vattnet som jag trodde! Eller som i Äsch, vad fanken är det inte lä här som det borde!? Eller som i Äsch, varör gick jag inte tillbaka till bilen och körde någon annan stans?

Även några Äsch från den 9:de februari som den här bilden är hämtat från skulle jag kunna få fram:

En helt misslyckad dag där jag inte fick minsta fisk, hugg eller efterföljare. Fast det kom ju inte helt oväntat förstås. För då befann jag mig borta i Ronnebyfjärden främst ute efter blank fisk. Kallt och blåsigt och högvatten. Det enda jag fick var veta att nej, där är det lönlöst som vanligt.

Låter det grinigt och missnöjt så är det egentligen inte det. Jo, endast det att jag var så tjurig och envis att jag inte bytte ställe omågende idag. Annars är jag helnöjd med att det överhuvud taget går att fiska nu. Även om det idag blir sista gången på ett bra tag, som det nu ser ut men lite vinteråtertåg.

Det såg ut som om den där snökanonen som det brukar stå om i kvällpressen hade avlossat några skott mot träden:

Jo, det som också lurade mig att stanna kvar var ju att jag fick ett par gäddor inledningsvis och då tror man ju att det ska finnas fler i närheten. Så lättlurad är jag.


Fiskejournal 2016
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2016-02-15 Gädda Ett felvalt ställe 1,5 Zilverzara Nej Ja Guideline Exp AFTM 4 8,6 fot Airflo WF-4 Flyt Mulet, snö o hård NO 09:30 Nej Inte med på bild
2016-02-15 Gädda Ett felvalt ställe 2 Zilverzara Nej Ja Guideline Exp AFTM 4 8,6 fot Airflo WF-4 Flyt Mulet, snö o hård NO 09:45 Nej Inte med på bild den här heller

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions