Väder:

Under gårdagen och natten; milt, mulet och dimmigt och duggregnigt. Men redan under morgontimmarna, omslag. Uppklarnande, sjunkande temperatur ner till nollan och så helt klart och soligt.

Frisk och iskall sydlig vind.

Vattenståndet högt. Cirka 30 cm plus. 

16-02-07

 

Söndag

 

Mer normalt februarifiske

 

 

Det vill säga dåligt.

Kunde även kallat det Kort rapport eller varför inte Lurad av vädret.

Nå, jag tar det med jämnmod. Man får inte bli bortskämd. Fast visst var det så att gårdagens allra som mest perfekta fiskeväder, raskt byttes ut mot det allra sämsta. Som jag ser det i alla fall. När jag körde ner mot kusten såg jag de mest underbara naturscenerier. Det var strax efter soluppgången hur nattens dis och dimma sakta löstes upp av solen. Tänkte att åh, så fina bilder jag ska ta. Men när jag kom fram och steg ur bilen sken solen redan från en klarblå himmel. Och temperaturen sjönk ner till nollan. Den friska, sydliga vinden var iskall. Hur kunde den vara det?

Men den första gäddan gav mig i alla fall den här utmärkta bilden:

 

Tja, det var ungefär allt. Fiskade av ett ganska stort område där det borde stått fisk. Höll väl på i cirka... Få se...? Jo, i ytterligare tre och en halv timme kastade jag flitigt utan att få ett enda hugg, följare eller se minsta virvel. Skrämde iväg ett par kilosgäddor när jag vadade genom någon vasskant bara. 


Fiskejournal 2016
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2016-02-07 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline Exp AFTM 4 8,6 fot Airflo WF-4 Flyt Sol o frisk S 09:30 Nej på fin bild
2016-02-07 Gädda 1,5 Zilverzara Nej Ja Guideline Exp AFTM 4 8,6 fot Airflo WF-4 Flyt Sol o frisk S 09:45 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions