Väder:

Tidigt på morgonen klart och bara någon enstaka plusgrad. Frisk nord-nordvästlig vind. Framåt förmiddagen en molnskärm men så åter sol. Vinden mojnade något fram mot middagstiden.

Vattenståndet steg raskt från cirka +5 cm när jag började till uppåt 20 cm när jag slutade. Inte bra.

 

 

 

 

 

15-09-08

 

Tisdag

 

Idag äkta live fishing!

 

 

Ja, nästan helt äkta i alla fall. Jag brukar ju kolla på Fisheco ibland och där har de det. Tänkte att jag ska väl inte vara sämre. Det var när jag upptäckte att Sussi har en. Sussi är ju hon; sussissymfoni och skriver ofta om gäddflugfiske. Eller ska ha en. Eller möjligen har haft en. Det är lite oklart för det finns en bild och uppgifter om det men jag liksom kan inte sätta igång filmen. Just när det spelades in (den fjärde september) hade jag ingen möjlighet att kolla men oftast lägger de ut det i efterhand. Det kan hålla på i ett par timmar, tror jag.  Jag har tittat på någon enstaka.

Jag fick ju förstås göra allt i mindre skala. På grund av starkt begränsade resurser här på gagnekulla.net och ingen sponsring, fick jag ju klara mig helt utan kameramän, sminköser, ljudkillar och what not som de riktiga proffsen har tillgång till.  Nä, jag fick sköta allt själv och därför blev det som det blev. Skulle även tro att själva gäddorna blev i mindre skala.

Först några ord om dagens fiske. Vädret. Det viktigaste. Sämsta tänkbara. Kall och klar morgon och nordlig vind. Frisk sådan. Och snabbt stigande högvatten. Borde ha stannat hemma egentligen.

Mycket riktigt dröjde det en god stund innan jag fick en:

En fin fisk dock som var och nosade på fyrakilosstrecket men höll inte riktigt måttet. Trodde knappt jag skulle få fler så jag tog en massa bilder på den i vattnet.

Men upp ger jag sällan. Nå, med de förhållanden som rådde blev jag tvungen att välja ett sällan besökt område men tydligen är det gott om gädda så gott som överallt nu så jag fick faktist ganska bra med fisk. Men det är klart; med min zilverzara är det svårt att undgå det.

Så jag plockade fram kameran i tid och otid och filmade live:

 

På de äkta livesändningarna ingår tydligen att tittarna kan gå in och chatta, ställa frågor och liksom styra vad som ska hända. Nå, jag vill inte vara sämre men hur ska det gå till...? Få se...?
Nja, det här var inte lätt...
Åh, nu kom jag på det! Jag levererar svar på frågor som jag antar kan ställas till mig. Jag tänker mig att i alla fall några nyfikna skulle titta på en sådan livesändning även om man inte tillhör fiskekändisarnas skara. Och så har de lite kollat in på vad jag brukar skriva om. Så ringer de in och ställer sina frågor eller tycker till. Jag ger svaren och så får man själv försöka föreställa sig frågorna:

??

Svar: Hej på dig själv! Jag råkade bara skära upp fingret lite grann på en av de mindre gäddorna i början. Trodde det skulle sluta blöda av sig själv men det gjorde det inte. Fick ta till mitt lilla tryckförband; lite gasbinda fastsatt med en gummisnodd. Fungerar utmärkt.

??

Det är för att just då, när jag fick den trodde jag inte det. Men sedan när jag kom hem och såg hur stor den egentligen var på videon, tyckte jag att jag kunde boka den till 4,5 kg. Men det tror inte du?
Nähä, tror du jag bryr mig? Komma här och lägga sig vad mina gäddor väger? Nädu, det har du inget för. Nu lägger jag på!

??

Svar: Nä, absolut inte. Var har du fått det ifrån? Det är ju dessutom i högsta grad olagligt. Och förresten har jag varken hagelbössa eller raketgevär. Nä du, såg jag en trollingbåt köra förbi skulle jag inte lyfta ett finger mot den. Eller okej då; kanske möjligen ett finger då.

??

Svar: Det har jag aldrig påstått. Det går inte. Det vore i sanning förmätet av mig. Det finns så många olika slags flugor i världen så att säga vilken som är den allra bäst är omöjligt. Jag menar, det kanske finns någon fluga någon i Ecuador eller Japan bundit som är bättre än min? Så kom inte här och påstå att jag sagt det!

??

Svar: Äntligen en vettig fråga. Nej, jag tror inte det. Det är väder och vind som styr vilket ställe jag väljer. Och givetvis årstiden. Och när det gäller att vada så är det just vadningsförhållandena som är det avgörande för min del. Är det lätt att vada, ja då spelar det ingen roll om det skulle råka vara bättre där det är djupt, stenigt och jobbigt att vada. Så svaret på din fråga blir då att så himla stor skillnad på de olika ställena är det inte.

??

Svar: Nej, inte en krona. Nej, sa jag! Jag tycker faktiskt Kamasan är bäst. Jamen använd då Mustad! Vem hindrar dig? Inte jag i alla fall.

??

Svar: Jag vet inte riktigt. Faktiskt. Jag hade en besöksräknare förut; Sitemeter, men så slutade den fungera. Har inte brytt mig om att skaffa någon ny. Men många är det inte. Kanske 20-30 följare? Om ens det. Konkurrensen är för tuff. Jag tror nästan det finns fler bloggare än läsare nu för tiden.

??

Svar: Egentligen ingenting. Jag tycker alla ska få fiska med vad de vill. Och framför allt klarar av. Jag har full förståelse för att alla inte lyckas lära sig kasta med flugspö. Och då är det väl jättebra att det finns haspelrullar. Eller hur?

??

Svar: Kanske några år till. Åja, stöna lagom! Det är fullt frivilligt att läsa. Vadå samma, samma hela tiden? Försök själv då om du tror det är så lätt att variera sig år efter år. Va!? Det var det värsta! Det är inte alls samma gädda jag tar med gång efter gång. Det är faktiskt olika hela tiden.

 

Nej, jag tror vi bryter där innan det spårar ur helt.  Det är kanske tur man inte är med på riktigt äka live-sändningar.

 


Fiskejournal 2015
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2015-09-08 Gädda Inget särskilt ställe 3,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Sol, kallt o frisk N-NV 08:45 Nej På bild
2015-09-08 Gädda Inget särskilt ställe 2 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Sol, kallt o frisk N-NV 09:00 Nej
2015-09-08 Gädda Inget särskilt ställe 2,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Sol, kallt o frisk N-NV 09:30 Nej
2015-09-08 Gädda Inget särskilt ställe 2 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Sol, kallt o frisk N-NV 09:40 Nej
2015-09-08 Gädda Inget särskilt ställe 3,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Sol, kallt o frisk N-NV 10:00 Nej På film
2015-09-08 Gädda Inget särskilt ställe 4 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Sol, kallt o frisk N-NV 10:30 Nej På film
2015-09-08 Gädda Inget särskilt ställe 4,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Sol, kallt o frisk N-NV 10:45 Nej På film
2015-09-08 Gädda Inget särskilt ställe 2,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Sol, kallt o frisk N-NV 11:00 Nej På film
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions