Väder:

Det blåste kompassen runt under natt och tidig morgon; nordlig, nordost, nordväst och till sist verkade den bestämma sig för rent västlig. Frisk till hård till kuling dessutom.

Snabbt växlande molnighet. Molnen verkade springa över himlen.

Vattenståndet låg kring -10 cm.

 

 

 

 

 

15-04-13

 

Måndag

 

Nu finns det hopp

 

 

 

 

Det här blev en sådan där dag där det mesta går fel. Där man kan diskutera om det var vädrets eller mitt eget. Det vill säga på de första två eller tre ställena gick det inte att fiska. Vinden (eller jag) kom från alldeles fel håll. Eftersom den höll kulingstyrka i de värsta vindstötarna fick jag ge mig. Fast givetvis höll jag på och kastade i alla fall under ett par timmar.

Nå, det går alltid att hitta lä någonstans och när jag var på väg till en sträcka där vinden skulle bli alldeles lagom i både riktning och styrka, upptäckte jag en båt precis utanför. Ett par personer höll på med nätläggning. Alternativt med nätupptagning. Jag stannade till och väntade. Och väntade. Tänkte att de blir väl klara någon gång. Men så tröttnade jag, gick tillbaka till bilen och körde någon helt  annanstans.

Det har blåst så mycket västlig vind den sista tiden att det är svårt att variera ställena. Nu börjar även sillfiskarna trängas på pirer och broar. Stannade till på ett ställe jag tänker på som reserv- eller nödfiskeställe. Där man alltid kan ta några kast och få en eller annan mindre gädda om man inte har något bättre för sig.

Där fick jag mina tre gäddor:

Passade på att fotografera den när solen var framme. Och minsann, en av dem hoppade. Jag såg att den skulle men hade inte kameran framme. Den är inte ens inställd på "springande gubbe", det vill säga sportbilder. Men det är ett vårtecken så gott som något.

Men jag vet inte... Våren är förstås en fin årstid på många sätt men kanske inte just ur fiskesynpunkt. För min del och på det sätt jag fiskar. Även om sommarfisket från båt lite senare har sina poänger. Just det på tal om båt sjösatte jag min som nästa dag. Helt utan missöden faktiskt. Tappade inte motorn i sjön det minsta. Nu ligger den flott vid bryggan. Än återstår lite grann innan jag kan köra ut. Jag brukar alltid ta en försiktig provtur först för att kolla att motor och annat funkar innan jag ger mig ut på längre färder.

 


Fiskejournal 2015
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Från land Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2015-04-13 Gädda Skällenäs 2 Zilverzara Nej Ja Nej Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Vxl moln o hård V 10:45 Nej
 
2015-04-13 Gädda Skällenäs 2,5 Zilverzara Nej Ja Nej Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Vxl moln o hård V 10:55 Nej
 
2015-04-13 Gädda Skällenäs 3 Zilverzara Nej Ja Nej Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Vxl moln o hård V 11:05 Nej
 
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions