Väder:

Mulet och frisk till hård västlig vind. Tyckte den drog åt nordväst framåt dagen. Såg ut att kunna bli lite sol men det blev det inte.

Vattenståndet i sjunkande från -10 när jag började och till -18 när jag slutade fiska


 

 

15-04-07

 

Tisdag

 

Pliktskyldigt dagboksblad

 

 

Nä, idag finns det inget att berätta. En vanlig dag på jobbet. Gjorde min vanliga runda där jag först försökte få en havsöring. En så kallad havsöringslokal som för tillfället var helt utrymd. Men där gäddorna mer och mer börjar uppträda och ta sina sommardomäner i anspråk.

Fick den här och tappade två där ute:

Vilket faktiskt är ovanligt. Har de väl tagit brukar de sitta kvar ända in nämligen. Det kändes retfullt. Hur det än är vill jag få med dem i statistiken. De var ungefär som stöpta i samma form som den första på bilden: Så där mellan 2 och 3 kilo, ganska korta och tjocka. Alltså, snart tar jag fram kniven och skär upp dem! Har de lekt eller har de förätigt sig på sill eller annat? Jag håller på att förgås av nyfikenhet.
Det lustiga var att de såg exakt likadana ut både utomskärs och inomskärs. Ett oblodigare sätt är förstås att vänta till fram i slutet av maj. De alla garanterat har lekt färdigt. Är de lika feta då beror det på frosseri.

Den är bilden är enbart en mobilkameraprovningsselfie:

Ibland känns det onödigt att ha med sig hela tre kameror. Eller är det fyra? Min e¤"&"%%&&!! smartphone verkar vara utrustad med två nämligen. Okej, en mobil måste man ju ha med sig om inte annat för att se vad klockan är. Nej, givetvis för dess allra främsta funktion; nämligen att ringa med. Råkar man ut för någonting kan man ringa efter hjälp. Går bilen sönder och så vidare. Råkar man i sjönöd likaså. Min är både vattentät och stötsäker plus att det går att fästa ett snöre i den. Det var de krav jag ställde.
 
Men kamerafunktionen vågar jag inte lita på. Inte när jag för det allra mesta bara ha en hand att hantera den med. Risken är uppenbar att man hela tiden trycker fel och hamnar någon helt annan stans bland apparna och plötsligt börjar den spela musik istället eller att man i alla fall inte lyckats ta den här superbilden på sin jättegädda eller vad det nu är.
När man både fiskar och fotograferar samtidigt gäller det att man har full kontroll över kameran med, i mitt fall, högerhanden. Och det har jag med min lilla Lumix med det fullständiga namnet Panasonic DMC-FT25.

Skulle man sedan råka få en stor gädda eller havsöring vill jag ju filma den. Därför har jag en filmkamera med mig jag kan ställa ifrån på en sten. Det var länge sedan jag behövt ta fram den, kan jag säga... Förmodligen händer det den jag jag lämnat eller glömt den hemma. Visst kan jag filma med min Lumix men bara i närbild och för att det ska bli bra bör man även kunna ställa den ifrån sig. Och förmodligen även med min smartphone fast jag har inte tagit reda på hur. Filma alltså.
Och ja, jag är fullt medveten om att det är lika mycket mitt fel som min mobils att jag inte kan sköta den ordentligt.

När jag vittjat havsöringstället utomskärs körde jag in och letade upp en lämplig gäddlokal. Jag utnyttjade lågvattnet och fann en som var ganska fullsatt.

Men inga märkvärdigheter. Fast extra skönt kändes det efter att ha jobbat hela påskhelgen. Vad som står på min agenda nu är att få i båten. Nu äntligen börjar det bli soligt och varmt så den kan få sin årliga dosis färg på undersidan.

 


Fiskejournal 2015

 

Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2015-04-07 Gädda Utomskärs 2,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Mulet o frisk V 09:30 Nej På bild
 
2015-04-07 Gädda Inomskärs 2,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Mulet o frisk V 11:30 Nej
 
2015-04-07 Gädda Inomskärs 3 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Mulet o frisk V 11:40 Nej På bild?
 
2015-04-07 Gädda Inomskärs 2,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Mulet o frisk V 11:50 Nej
 
2015-04-07 Gädda Inomskärs 2 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Mulet o frisk V 12:00 Nej
 
2015-04-07 Gädda Inomskärs 1,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Mulet o frisk V 12:10 Nej
 
2015-04-07 Gädda Inomskärs 2,5 Zilverzara Nej Ja Streamtec 10 fot #5 Flytlina DT 6 Mulet o frisk V 12:30 Nej
 
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions