Väder:

Väldigt växlande den sista veckan. Dagar med minusgrader och några med kuling och mildväder. Extremt högvatten och normalt. Tror även det varit några extrema lågvatten.

Men idag regerade stormen Egon med besked. Här kulminerade den under natten men var stormstyrka i byarna hela tiden jag var ute.

Växlande molnighet med en hel del sol men även några kortvariga regnstänk.

Vattenståndet låg nog kring normalt när jag började men steg sedan resten av dagen till en 40 - 50 cm plus mot eftermiddagen, kvällen.

 

 

 


 

 

15-01-11

Söndag

 

Stormen Egon

 

 

Ja, idag regerade Egon. Man kan till och med säga att det var Egon som tvingade ut mig idag. Jag tycker nämligen inte det är så kul att sitta hemma när det är strömavbrott. Idag blev det årets tredje fisketur. Vinjettbilden tog jag den tredje januari som i fiskehänseende blev närmast totalfiasko. Då rådde efterverkningar av stormen Svea faktiskt. Även den från väster. Då satsade jag på en vik där jag trodde det skulle vara åtminstone halvlä vilket det inte var. Nä, ingen lä någonstans och därmed dåligt fiske. Fick bara den gäddan som är på bilden där uppe.

Det är svårt att fotografera stormar. I alla fall så det ser ut som storm. Jag menar, då söker jag ju mig in i så mycket lä det bara är möjligt. Och många stormar är det. Och alla hittills rent västliga. Det krymper samman mina fiskeställen ordentligt. De kunde väl åtminstone dra sig lite, lite mer åt sydväst?

Fast ta det absolut inte som klagomål eller gnäll. För allt, allt väder är mycket bättre än skridskois över mina gäddvatten!

Ibland är 20 gäddor ett dåligt resultat och ibland är 3 bra. Idag var det oväntat ont om hugg och fisk. Jag fick verkligen anstränga mig. Jag har ingen bra förklaring.

Jag för ingen statistik över det men så här sitter fler än hälften av mina gäddor:

Det spelar ingen roll heller om de är små eller stora. Alla är de lika glupande förtjusta i min fluga. Då är det fram med peangen. Här framgår också anledningen till den lackröda framdelen på flugan.  Den gör det lätt att se exakt var jag ska knipa fast peangen bland allt glitter och annat vitt i själva gäddkäften.

Så här såg det ut ungefär vid middagstid:

Jag har förresten en plan hur jag ska få en havsöring i år. Men givetvis är den väderberoende. Men om det inte är så mycket storm och kuling och inte heller minusgrader och is, har jag sett ut en särskild sträcka att befiska. Tanken är att så fort tillfälle ges, börja fisket där på morgonen. Vada den och kasta med en One-Size. Ger det inget så okej, fine. Det är bara att rycka på axlarna åt. Det bör ta två eller tre timmar. Det är så pass långt ut att det inte finns gädda på vintern. Men jag vet att havsöring stryker förbi. Därefter kör jag in till mer traditionellt gäddcountry.

 

 


Fiskejournal 2015
 
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2015-01-11 Gädda 1 Zilverzara Nej Ja Edge AFTM 6 Flytlina DT 6 Stormen Egon 10:30 Nej
 
2015-01-11 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja Edge AFTM 6 Flytlina DT 6 Stormen Egon 11:00 Nej På bild
 
2015-01-11 Gädda 1 Zilverzara Nej Ja Edge AFTM 6 Flytlina DT 6 Stormen Egon 12:30 Nej
 
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions