Väder:

Mulet och någon kort skur på morgonen. Så lite uppklarnande och växlande molnighet fram mot middagstiden.

Först nästan lugnt men tämligen snart ökade vinden till både bris och måttlig. Syd-sydväst tror jag.

Vattenståndet låg på cirka -10 cm.

  

 

 

14-05-08

 

Torsdag

 

Övergångsfiske

 

 

Ja, snart blir jag illa piskad att ta till båten. Gäddorna har försvunnit. Ålgräset har börjat växa. Sommarstugorna börjar bli befolkade. Alltfler båtar ligger sjösatta. Suck... Nu blir det lång väntan på september.

Okej, gäddorna har kanske inte helt försvunnit men de har i alla fall lämnat de innersta vikarna. De sträckorna jag befiskade idag skulle, utan att överdriva, ha gett mig åtminstone 20 landade gäddor för en månad sedan. Givet samma förhållande med väder och vind.
Men att gnälla över tidens gång är helt meningslöst.

Så nu över till lite gnäll på alla som använder små, ¤"#%%!! smartfånar till att kolla på internet. Jag hoppas ingen av de som eventuellt läser det här, gör det. Jo, läser gör ju inget förstås men att titta på bilderna:

Klart man ska göra det på en stor, 28-tums bildskärm på en stationär PC, hemmets viktigaste möbel. Eller ännu hellre en 55-tums platt-TV. Den här bilden kräver, tycker jag, en större yta att låta blicken fara över. Den tog jag i slutet av fiskedagen när molnen rullade undan och solen tittade fram.

Så, finns det ingen app som automatiskt blockerar denna sida att visas på mindre skärmar än åtminstone 10 tum?
Inte för att jag vill utnämna mig till mästerfotograf men nog gör min kamera ett bra jobb alltid, tycker jag nog.
Med detta kommer jag osökt in på "Svenskt Fiske" som jag nyss fått och läst. Men bara lugn, jag tänker faktiskt inte gnälla någonting om innehållet. Däremot ser jag fram mot nästa nummer för då ska de ha en artikel om just fotografering vid fiske. Det ska bli intressant att läsa.

Ännu mer osökt: Fjärran är det för mig att tro att Sussi läser den här fiskedagboken och ännu mindre, att hon i så fall skulle ta efter, utan det är förstås en ren slump. Vad?
Jo, att även hon har med en spigg i närbild i sitt senaste bloggande. Och det ÄR en slump. Jag kollade faktiskt och jag la ut det bladet just den 7:e, samma dag hon la ut sitt bloggande.
Jag noterade att även hon numer har en liten stöt- och vattensäker kamera och tar bilder på gäddor under vatten. Jag tror helt enkelt det är en naturlig utveckling när man håller på och flugfiskar gädda, skriver om det och tar bilder. Det är svårt att variera sig nämligen. Och släpa med sig en stor, tung och dyr systemkamera vid vadningsfiske verkar både opraktiskt och osäkert. Fråga mig, jag vet. Min första digitalkamera var nämligen stor som en systemkamera.

Hur många gånger har inte den här typen av bilder setts här, till exempel?:

Ganska många, är svaret. Det är bara gäddan som är ny. Vi får se om hon även lyckas ta bilder på hoppande gäddor. Givetvis om även jag lyckas med det. Snart, för min del, tror jag. Det är redan otrolig skillnad på dem nu. De sprallar och kränger, stretar och rumlar om som vore de dubbelt så stora. Det gällde alla tre jag fick idag. Och förresten tar jag själv intryck av andras bloggar lite grann. När jag kommer ihåg det och passande motiv dyker upp, försöker jag få med fler bilder. Idag verkar jag dock ha glömt bort det.

Fiske och politik hör ju ihop som de flesta andra frågor. Så jag undrar om jag inte ska byta parti nu i EU-valet. Nämligen rösta på Isabella Lövin i det nu för tiden lite mindre tokstolliga och virrpanniga Miljöpartiet. Kryssa henne. Kanske kan det göra en liten skillnad?

En annan sak, det här med olika arter. Idag såg jag inte till några näbbisar men det berodde nog på att jag höll till ganska långt in, men abborre. Varför får jag inga? De finns ju. Jag hör om folk som får nämligen. På ungefär samma ställen jag håller till på. Så i sommar ska jag banne mig dra upp några. Ja, för jag uppfattar det mer som en sommarfisk. När jag fiskar från båten brukar jag ju använda extra stora zilverzaror så jag skyller på det att jag inte drar upp några. Jag ska därför binda några särskilt små zilversaror och verkligen gå in för det fisket, lovar jag. Någon gång...

Suck ja.. Båtfisket... Jag får verkligen ta tag i det och pröva motorn igen. Någon gång...

 

Ställe tre redan klockan 09...? Jepp, lägger man första kastet innan klockan 06 hinner man en hel del.


Fiskejournal 2014

 

Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2014-05-08 Gädda Ställe TRE 3,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan 10 fot AFTM 5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig SV 09:00 Nej På bild
 
2014-05-08 Gädda Ställe TRE 2,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan 10 fot AFTM 5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig SV 10:00 Nej
 
2014-05-08 Gädda Ställe TRE 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan 10 fot AFTM 5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig SV 10:30 Nej
 
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions