Väder: Mulet och milt. Först svag sydvästlig vind som ökade något under dagen. Mot eftermiddagen tilltog den till frisk.

Högvatten upp till +30 cm men tror det började sjunka något under dagen.

 


 

 

14-03-19

 

Onsdag

 

Avslaget fiske under kulsprutesmatter

 

 

Först hade jag tänk strunta i den här dagen. Alltså inte skriva någonting om den alls. Tänkte inte ens kolla på bilderna i kameran men så råkade jag göra det ändå. Så eftersom bilderna blev bättre än själva fisket så låt gå.

Suck, jag vet inte varför jag slösar bort så mycket dyrbar fisketid på det #"%!!#¤¤!! Gö.

Eller jo, det gör jag förstås; det var bara en så kallad retorisk fråga.

Det är förstås för att man lever i det förgångna. Man vill gärna att det ska vara som det var förr. För 10-15 år sedan på den tiden det fanns förrymda regnbågar där. Men den tiden är för alltid förbi nu om jag förstår det rätt. Ja, dels vet jag ju det efter alla dagar därstädes betydligt blankare än den fisk man är ute efter. (Åh, det var en fyndig mening, om jag får säga det själv!)
Dels därför att firman som haft regnbågsodling där gått i konkurs.
Det har den nog gjort flera gånger förut men den här gången, förra året tror jag, verkar ha varit den allra sista. Det enda som återstår nu är väldigt långa, sköna sträckor med ren, mycket vadarvänlig sandbotten och en och annan smågädda. Som jag inte ens fick idag trots utmärkt väder. Det vill säga vind från rätt håll. Det rådde däremot otrevligt högt högvatten.

Så där försvann drygt 4-5 (om jag ska vara dumvitsig) bortkastade timmar. Igen!

Jag har ju varit lite extra ledig de två senaste veckorna och därmed kunnat fiska oftare och eftersom det mest rått västliga och sydvästliga vindar hade jag svårt att hitta ställen där jag inte varit så ofta vid. Där jag till slut hamnade blev jag dock underhållen av Svenska Flottan.

Plus att jag fick en i mitt tycke vacker bild:

En riktigt typisk Karlskronabild om jag så får säga det.

I alla fall höll de på att skjuta med kulsprutor, sända upp lysbloss, ropa och skrika och bli anfallna av både helikoptrar och andra militärbåtar så det stod härliga till. Tyvärr upplevde jag det på lite för stort avstånd för att ta några närbilder och nu är föreställningen över och båten (Skeppet? Fartyget? Minsveparen? Det är inte lätt med alla dessa sjötermer.) är på väg tillbaka till staun.

Även ställe två var ganska trögfiskat men den sista gäddan högg på ett så trevlig sätt att det uppvägde det lite. Dessutom kan jag åter briljera med en bild där gäddan ser betydligt större ut än den är:

 

Nu är det i alla fall slutfiskat på ett tag för mig för nu är ledigheten slut och en jobbperiod tar vid. Många fiskedagar har det blivit och i stort sett är jag nöjd. Framför allt givetvis att jag överhuvud taget kunnat fiska. Isfritt och plusgrader. Att det sedan inte blivit en enda blank fisk eller gädda över fem kilo är ingenting att göra åt eller gräma sig över. Eller att det stormat. Eller att vattenståndet varit som en berg-och-dalbana att både gäddorna och jag blivit yra i huvudet.

Jag hade ambitionen att göra en långfärd till vatten jag inte befiskat på en hel massa år men det blev inte så främst för att det varit så extremt väder. Man vill ju inte köra tjugotals mil bara för att finna att det inte gick att fiska på grund av fel förhållanden.

 


Fiskejournal 2014

 

Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2014-03-19 Gädda Ställe två 3 Zilverzara Nej Ja Kunnan 10 fot AFTM 5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig V 12:30 Nej  På bild
 
2014-03-19 Gädda Ställe två 2,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan 10 fot AFTM 5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig V 11:30 Nej
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions