Väder:

Hård ostlig vind, kuling. Mulet och på morgonen en plusgrad. Temperaturen steg under dagen så det blev dubbelt så varmt; två plusgrader.

Vattenståndet låg på cirka 35 cm +.
 

 

 

14-01-16

 

Torsdag

 

Bistert värre

 

 

Eller "En dålig dags fiske är bättre än inget fiske alls". För så är det. Och inte en fisk. Inte ett hugg eller ens att jag såg en endaste fisk idag.

Så kom den då, vinterns första, allvarliga angrepp. Det var ju några dagar med ner till minus 10 grader om nätterna men än så länge ingen snö häromkring. Det aviseras nu men idag var det bara ostlig kuling som utlovades och det blev det. Jag hade hoppats på att högvattnet skulle ge sig iväg ut genom Öresund och Bälten nu i den ostliga vinden men så skedde inte utan det var störande högt. Men vid den ganska sällsynta ostliga vinden blev det lä på helt andra ställen och då tänkte jag passa på.

Fast att jag valde helt fel ställen bevisades förstås av att jag gick helt bom.

Här en bild från ställe nummer två. Jag tycker fortfarande att jag borde fått åtminstone någon gäddkontakt här. Visst, här är bara fiskbart vid extremt högvatten men det har det rått nu i flera dagar. Ändå att jag då och då fick den där känslan som säger att: se upp nu; nu hugger det snart. Den brukar inte luras.

Det är lustigt vilken olikstor skillnad det kan vara mellan siffror i följd. Här två: Först mellan noll och ett vad gäller antalet fångade fiskar. Den är oändligt mycket större än mellan ett och två. Eller hur? Så har vi den helt avgörande skillnaden mellan minus ett och plus ett vad gäller grader Celsius. Den var åtminstone på min sida idag. Det gick att genomföra fisket i alla fall.

Fast hur det blir med den saken inom den närmaste framtiden är väldigt osäker. Nu när jag skriver detta har det snöat en hel del och så är det minusgrader.

 

Lite senare: Råkade gå in på Fisheco och där upptäckte jag detta: http://www.fisheco.se/blogg/sussissymfoni/2014/01/16/vrme/ . Det visade sig att hon och jag befunnit oss bara några km från varandra den här fiskedagen. När jag började på det så kallade första stället. Som jag inte omnämnt tidigare eftersom det inte var så mycket att orda om. Inga hugg där heller nämligen. Och kylan och blåsten? Nja, så länge det håller sig en halv grad över nollan är det ett hanterbart problem. Likaså vind upp till storms styrka. Högvatten däremot har jag svårare för.

 


Helt tomt idag.

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions