Väder: Mulet och ett par, tre plusgrader. Måttlig, ökande till frisk ostlig vind.

Lågvatten ner till 25 cm under. Ett lågvatten som varat nu i ett par månader. Vattentemperaturen låg på strax under tre grader.

 

 

 

13-04-11

 

Torsdag

 

 

Den tredje säsongspermiären

 

 

 

Ja, faktiskt har det blivit tre permiärer den här vintern. Hela december rådde vinter och precis innan nyår blev det fiskbart. Var väl ute ett par dagar så återkom snö och is. Det lättade i början av mars och nu har våren kommit, trodde jag. Kunde fiska ett par gånger innan vintern återkom med besked. Men idag blev det den definitiva säsongsöppningen. Tredje gången gillt. Eller milt. 

Men fortfarande ligger isen på sina ställen inomskärs såg jag när jag körde ner mot kusten. Höll till ganska långt ut för säkerhets skull och med den ihållande ostliga vinden blev det ju halvä på många ställen på utsidan av öarna.

Det lär vara bra för Östersjön, det här med de långvariga, hårda nord-nordost och ostliga vindarna. Allt vatten sugs ut genom Bälten och Öresund och när det äntligen vänder strömmar det in mängder med salt och friskt Atalantvatten som är bra för djur- och fiskelivet.

Okej, kanske inte riktigt allt vatten sugs ut men en hel del i alla fall.

Hittade en ilandfluten wobbler av något slag och tog det traditionella kortet.

Jag tog hem belätet så det inte skulle hamna i orätta händer. Det vill säga någon som satte nya jättetrekrokar i det igen och började använda det.

Där jag höll till fanns det ungefär lika chanser för havsöring som för gädda. Faktum var att den första fisken som högg trodde jag var en öring. Inte bara trodde utan var helt övertygad. För efter hugget plaskade den omkring i ytan ganska duktigt men sedan satte den av som en raket och drog ut en massa lina på ett sätt som vintertröga gäddor aldrig gör.

Utom den här då. För visst var det en gädda.

Det var någonting jag skulle komma ihåg i år... När det gällde fisket förstås...?
Jo, det var det här med näbbgäddor. De sista åren har jag tyckt mig märka att det blir mindre och mindre av den varan här. Förra året märkte jag inte av en enda. Men så hörde jag av andra att de minsann fått flera stycken. Så jag tar det som ett projekt i år att verkligen gå in för att undersöka saken. I maj blir det givetvis. Och det är snart maj!

Ja, vårsäsongen blir rekordkort i år.

Nå, jag kunde glädja mig åt hyggligt gäddfiske idag. Här en bild på en väldigt fet fyrakilos. Även de andra jag landade var trinda om buken och såg ut att vara i ypperlig kondition.

Men något som inte är i ypperlig kondition är den här hemsidan. Jag har lite formateringsproblem som jag skyller på mitt nya program.

Som nämnt har jag tvingats byta hemsidesmakarprogram och jag har lite problem att lära mig det här. Det är som när man skaffar ny kamera eller mobil eller bil eller snart sagt vad som helst; det finns ungefär 436 olika valmöjligheter och inställningar och man kan bara fem.

Visst, jag växlar hur det ser ut här i själva programmet och hur det ska se ut i en webläsare men det känns ändå ganska svajigt. För där ute finns även en uppsjö olika webläsare och skärmar med olika storlekar och  inställningar.

När jag är ute på nätet har jag exempelvis ställt in storleken hur bilden ska visas på 125%. Det funkar bäst för mig. Men när jag kollar på min egen hemsida; den här allltså, är jag tvungen att gå tillbaka till 100% för att det ska se riktigt ut.

Ja, ja, jag fortsätter att pröva mig fram. Nu har jag ändrat textstorleken så får vi se hur det tar sig ut. 

 


Fiskejournal 2013
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Från land Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2013-04-11 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja Nej Kunnan 10 fot #5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig ostlig vind 10:15 Nej
2013-04-11 Gädda 4 Zilverzara Nej Ja Nej Kunnan 10 fot #5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig ostlig vind 10:30 Nej
2013-04-11 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja Nej Kunnan 10 fot #5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig ostlig vind 10:45 Nej
2013-04-11 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja Nej Kunnan 10 fot #5 Flytlina DT 5 Mulet måttlig ostlig vind 11:30 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions