Väder: Mest soligt och varmt. Svag till måttlig väst-sydvästlig vind.

Vattenståndet kring normalt.

 

 

12-06-11

 

Måndag

 

 

Tidig raid

 

 

En skön dag, helt enkelt. Tillbaka i vadarna. Tillbaka till mitt gamla klassfem-spö. Tillbaka till den gamla flugan från förra gången. Den med titaniumtafsen. Jag fick mycket riktigt klippa av vingen och applicera den på en ny krok. Tidigt på morgonen är det; innan klockan sju.

Ska man vara motvalls och tvärsemot är det lika bra att göra det ordentligt. Ibland brukar jag glömma att påminna om att DT-linor är bäst. Det är alltså en dubbeltaperad flytlina jag använder. Skulle tro jag är ganska ensam om det ute i havet.

Det tog några kast att åter vänja mig vid det spöet med sin betydligt långsammare aktion än Sameos. Fast mina sjunklinor är WF.

Två fiskbilder bjuder jag på idag:

Hur den lille spiggen kunde fastna på kroken är en gåta. Ja, att det är en olyckshändelse och inte att jag satt igång att meta med levande, bete hoppas jag ingen tror. Hade jag gjort det skulle jag förstås inte visa upp det på bild. Märkte ni att jag inte påpekade att jag använder Kamasan metkrok förresten?

Den andra bilden visar att nu är gäddornas hoppsäsong inne. Jepp, de hoppar och skuttar så det står härliga till. Den här gäddan tog flugan, omedelbart upp i luften och slog i vattnet två meter till vänster.
På tal om det så blev jag vittne till ett konstigt beteende hos en massa småfiskar. De höll till i ytan och faktiskt hoppade då och då. Många var det och länge höll de på. Långt ute och på djupt vatten. Storleksmässigt kunde de vara som småmört eller småabborre. Alltså inga långsmala fiskar. Givetvis trodde jag först det var ett dyk som pågick. Alltså rovfisk jagade småfisk så de flydde hals över huvud. Jag vadade så långt ut jag kunde och kastade. Stundtals var jag faktiskt inom kasthåll men jag såg inga större virvlar. Lita på att jag spanade efter dem men ingen verkade jaga småfisken. Ingen gädda eller annan rovfisk högg. Och inte heller jagade småfisken någonting vad jag kunde se. Vi pratar här om långt ut i skärgårn och inga insekter på ytan finns det där. Nä, kanske var även de helt enkelt glada för att det var så fint väder. Men vilken sort det var vet jag inte. Jag kan inte ens föreslå någon lämplig art. Småsill? Inte från årets lek i så fall. Inte tobis heller. Mört, löjor och abborrar tror jag inte finns här ute heller. 

Ja, tidiga raider är faktiskt ingen dum idé så här på sommaren. Men med facit i hand borde jag kanske ha kört ut med båten. För så mycket som SMHI påstod, blåste det nämligen inte. Fast det gjorde inte så mycket för sammantaget blev det en väldigt trevlig fiskedag för mig. Eller halvdag. 

Förutom de jag landade hade jag en del nafs och efterföljare. Stannade till som hastigast vid ett annat ställe men då började det blåsa lite för mycket och framför allt, lite för mycket åt fel håll just där.


Fiskejournal 2012
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2012-06-11 Gädda Ställe ett 2,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan #5 Flytlina DT 5 Sol, svag V - SV. 06:30 Nej
 
2012-06-11 Gädda Ställe ett 2,0 Zilverzara Nej Ja Kunnan #5 Flytlina DT 5 Sol, svag V - SV. 06:40 Nej
 
2012-06-11 Gädda Ställe ett 3,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan #5 Flytlina DT 5 Sol, svag V - SV. 09:15 Nej
 
2012-06-11 Gädda Ställe ett 2,0 Zilverzara Nej Ja Kunnan #5 Flytlina DT 5 Sol, svag V - SV. 09:30 Nej
 
2012-06-11 Gädda Ställe ett 2,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan #5 Flytlina DT 5 Sol, svag V - SV. 10:00 Nej
 
2012-06-11 Gädda Ställe ett 2,0 Zilverzara Nej Ja Kunnan #5 Flytlina DT 5 Sol, svag V - SV. 10:30 Nej
 
2012-06-11 Gädda Ställe ett 2,0 Zilverzara Nej Ja Kunnan #5 Flytlina DT 5 Sol, svag V - SV. 10:45 Nej
 
2012-06-11 Gädda Ställe två 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan #5 Flytlina DT 5 Sol, svag V - SV. 11:30 Nej
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions