Väder: Minus sex grader på morgonen hemma. Men någon plusgrad nere vid kusten och det skulle bli mildare. Syd-sydvästlig vind som strax blev väldigt frisk på gränsen till kuling. Mestadels mulet med korta solglimtar.

Högvatten med lite lagom plus tio cm.

 

 

12-04-09

 

Måndag

 

 

"We have a floater"

 

 

 

Annandag påsk idag och det borde fått mig att stanna hemma. Men tänkte ta en kort raid ner mot kusten och göra några kast. Kanske ta med mig målargrejorna för att passa på och göra en andra strykning på båten när jag ändå var ute och körde. Fast det gjorde jag inte. Det skulle nämligen bli regn framåt eftermiddagen, kvällen. Fast det blev det inte.

Vintern gjorde ju lite återkomst den sista tiden. En massa minusgrader om nätterna, friska vindar på norr och soligt. Sämsta tänkbara fiskevädret, om ni frågar mig.

Två saker eller händelser att nämna. Bägge dåliga.

Eller den här bilden på det döa rådjuret kan man ju diskutera om det är bra eller dåligt. För mig var det i alla fall lite intressant att få en ovanlig bild. Jag vet jag har haft bilder på döda fiskar, en hare, svanar och vildsvin så ett dött rådjur känns lite nytt.

När man går längs stranden eller vadar kan man göra oväntade fynd och gör det också då och då. Lyckligtvis fastnade jag inte i den med flugan utan råkade bara upptäcka det när jag vadade över ett större sandområde.

Det andra var att vadarna läckte. Igen. Samma stövel som innan. Förmodligen lyckades jag inte laga sprickan. Får se om jag ska köpa nya.

Eller kanske både laga läckan och ändå köpa nya?

Jag tror det kan vara bra att ha ett par hela vadare i reserv. Det kan ta tid att köpa nya också för det inte säkert de har min storlek i lager. Fast just nu verkar de ha ganska mycket fiskeprylar ute på Kamms. De brukar ha en drive nu i april när fiskesäsongen drar igång. För amatörerna.

Med det avser jag sådana som inte fiskar året runt så länge det är isfritt.

Den ovanligt milda månaden mars, lurade mig lite att satsa på havsöring. Hur smart är det att försöka få blank fisk ute i havet när de allra flesta fortfarande står kvar uppe i åarna?
Inte mycket.

Nu ser det äntligen ut att vi får den bästa väderlekstypen. Nämligen ett pärlband med lågtryck från Brittiska Öarna på väg hit med sydvästliga vindar, milda plusgrader och regn.

Det är även bra för potatisen.

Om dagens fiske är inte så mycket att säga. Fiskade av några korta ställen. Några var bra och några sämre. Det vanliga utbudet på mest tvåkilos. Och folk överallt. På bryggor och på väg. Massor av bilar. Fast jag såg inga som fiskade. Inte en enda bil faktiskt. Och båtar ute på sjön.

Så här i efterhand tycker jag nog ändå jag gjorde en bra insats. Pröva själv att vada omkring i timmar med ena foten bortdomnad och iskall och blåsten tidvis så hård man bokstavligen fick hålla i hatten för att behålla den.

Nä, snarast ut till Kamms för att kolla vad de har i vadarväg.


Fiskejournal 2012
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2012-04-09 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 08:00 Nej
 
2012-04-09 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 08:15 Nej
 
2012-04-09 Gädda 1,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 08:30 Nej
 
2012-04-09 Gädda 1,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 08:40 Nej
 
2012-04-09 Gädda 1,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 09:00 Nej
 
2012-04-09 Gädda 3 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 09:30 Nej
 
2012-04-09 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 10:00 Nej
 
2012-04-09 Gädda 3 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 10:30 Nej
 
2012-04-09 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 11:30 Nej
 
2012-04-09 Gädda 3,5 Zilverzara Nej Ja Kunnan AFTM 5 Flytlina Mulet frisk SV 11:40 Nej
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions