Väder: Dimma! Låg kvar mer än halva dagen. Först svag vind, väst-nordväst. Den ökade och vred mer till sydväst när dimman lättade och det blev sommarhett.

Vattenståndet låg kring plus tio cm.

 

 

 

11-09-30

 

 

Fredag

 

 

Brittsommar

 

 

 

 

 

Kolla den här bilden: Vass och passande för nätet.

Dagen karaktäriserades av dimman. Jag hade sett fram mot en fisketur med sol, blåst och stora gäddor. Faktiskt. Så hade det nämligen varit som igår. I alla fall sol, frisk vind och sommarhett.

Istället blev det dimma, ganska lugnt och massor med smågäddor. Suck, nu börjar jag allvarligt att tröttna. Länge nog nu har jag bitit ihop och hävdat (alltmer ihåligt) att det bara är kul att det hugger. Att de bjuder på fin kamp på lätta grejor och jag bara är ute för att ha kul.
Javisst stämmer det fortfarande men alltså, va! Någon måtta får det väl ändå vara...?
Jag fattar't inte!

Jag ser ju inga större gäddor heller. Inga som följer efter. Inga man skrämmer iväg eller ser stå och slöa på botten. Och kom inte här och peka finger och säg att med mina små flugor får man bara små gäddor. Det håller inte för dels är de inte små och dels har de funkat förr.

Jag får väl resonera som så att om några år när alla dessa hundratals tvåkilosgäddor vuxit upp och både dubblat och tredubblat sin vikt, kommer det att bli desto roligare. Nu menar jag absolut inte att det var jättetråkigt idag eller tidigare. Men ändå... Det måste finnas med lite spänning... Att man aldrig vet vad det är som huggit. Det måste finnas en slags balans...
Hur kul är det till exempel att fiska i en regnbågsdamm där man vet att inte en enda över ett kilo är isläppt?
Inte kul alls. Inte i längden.

Nå, följ den spännande fortsättningen hur länge det dröjer innan jag får en femkilos.
Jag agerar efter teorin att det bara är slumpen. Tillfälligheternas spel som gjort att jag undvikit exakt de platser där de stora befunnit sig. Så småningom kommer vågskålen att tyngas ner i den andra änden med en smäll, sanna mina ord.

Det går inte att skylla på vädret men lite kan jag skälla på det. Jag hade som sagt räknat med solsken efter bara någon morgontimmes dimma och klätt mig därefter. Dimman var tät, kall och fuktig och ibland var jag på gränsen att börja frysa. Men när den äntligen lättade blev det desto hetare. Lite märkligt var att gäddorna trillade in i jämn fart fram till dess men sedan ingenting. Men det berodde också på att stället tog slut. Plus att när dimman lyfte upptäckte jag en båt där jag hade tänkt fiska. Då tvärvände jag och för att kunna fortsätta skulle jag vara tvungen att fortsätta en bra bit till. Och så hett som det då blev hade jag knappt upplevt under hela min semester, så jag avstod och gick istället tillbaka till bilen.

 

Även den här gången medföljer några rörliga bilder som illustration till dagens minnesanteckningar. Jag hade även några filmsnuttar från senaste båtturen som jag inleder med.

Inga märkvärdigheter. Bara lite vardagsfiske.

Jag har upptäckt hur man som egenfilmare får de bästa sekvenserna. Man placerar kameran på en sten. Så nära vattenytan som möjligt. Så försöker man styra in gäddan dit. Helst ska den hoppa, plaska och leva rövare så nära linsen som möjligt. Då ser det ganska mäktigt ut. Och naturligtvis än mer så, ju större gäddan är.

Exakt, det är därför jag så gärna vill ha en femkilos!
Då är ju risken inte försumbar att den välter ner kameran i vattnet förstås, men allt för konsten. Sedan är ju risken den att ingen passande sten eller strand finns i närheten förstås.

Men som sagt, youtube och internet är en alldeles utmärkt lagringsplats för ens privata, platskrävande små amatörfilmer. Helt gratis och kommer att ligga där i hundratals år förmodligen.
Det som är mitt största problem kanske ingen annan bryr sig om och det är musikvalet. Youtube är otroligt kinkigt och småaktigt vad gäller upphovsrätten, tycker jag.  

De gnäller, klagar och hytter med pekfingret. Ändå att jag använder musik från egna, betalda skivor. Plus att bara några tiotal personer tar del av den. Plus att den i bästa fall kan intressera någon som kanske tar reda på vad det är för slags musik och själva vill köpa en skiva, vad vet jag. Hur det ändå kan ligga ute tusentals musikklipp från alla de stora, populära och nya namnen utan att de stängs av, fattar jag inte. Även om jag ibland ser att några tagits bort. Lägga även gärna märke till att jag aldrig har använt Tore Skogmans "Storfiskarvalsen".  


Fiskejournal 2011
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 07:30 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 07:40 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 08:00 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 08:15 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 08:30 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 09:00 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 09:30 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 09:45 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 10:00 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 10:10 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 10:30 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 10:45 Nej
 
2011-09-30 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Dimma, svag V 11:15 Nej
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions