Väder: Ett högtryck ger mulet och milt väder med svaga ostliga-nordostliga vindar. Lite uppklarnande mitt på dagen men mest moln.

Nästan helt vindstilla hela dagen.

Vattenståndet några cm över normalt.

 

09-12-09

 

Onsdag

 

 

Kav lugnt

 

 

 

Så är det. Bra, eller åtminstone hyggligt fiske, avlöses av blanka dagar och knappt ett hugg. Jag har varit ute ett par gånger sedan sist nämligen och inte precis haft någonting att rapportera.
Det är inget att gå in i detalj på förstås men en dag valde jag fel ställen. Eller vädret blev inte riktigt som jag hade haft anledning att tro. Fick en gädda, såg flera och tappade den största.
Men en film fick jag!
Det är så roligt att sitta och klippa ihop små snuttar till en riktig spelfilm. Kul men tidsödande. Än har jag inte försökt mig på ljudet men det kommer kanske. Idag fick jag lära mig att lägga in texter mitt i filmen. Tror det gör den mer uthärdlig.

"Nothing happened" kallade jag den. Datumet som den inleds med, är inte korrekt för när jag började på den, tänkte jag fylla på med mer filmsnuttar från idag. Så tyckte jag att det jag redan hade kunde räcka till en egen liten movie.

 

 

Trots att det nästan är omöjligt och händer en gång vart tjugonde är, så släppte en gädda för mig idag. Den största förstås. Någonstans mellan fyra och fem kilo. Det lustiga var att när den gjort det, så gick den och ställde sig på bottnen bara ett par meter från mig. Jag lyckades få med en liten snutt av den på filmen.
Att fisk lossnar lite mer för mig nu får väl också skrivas på filmkonstens konto. Så fort jag får napp sätter jag igång en våldsam aktivitet då jag jäktar fram kameran, sätter på den och ställer in den. Då måste jag ju låta gäddan gå som den vill under tiden.
Det skall bli spännande fram på vårkanten och se om jag lyckas filma kampen mot en havsöring. Det ser jag verkligen fram emot. Nu har ju tyvärr redan gäddan sprattlat av sig det värsta innan jag ens hinner få den i fokus.

Den andra dagen utforskade jag ett nytt ställe. Fick reda på det av en händelse. Jag lyckades nämligen hitta Googles senaste sökfunktion; nämligen "Google fishing maps".
Än så länge föreligger den bara i en betaversion och är inte helt enkel att finna.
Men jag gjorde förstås några sökningar i närområdet och fick upp det här flygfotot som jag kopierat in här till vänster.
Självklart talar jag inte om exakt var det finns men oj, vilket fint område!

Massvis med små holmar där man kan vada omkring och kasta. Både ren, fast sandbotten omväxlande med områden med mörk växtlighet vilket kan skådas på bilden.
Tyvärr var det alldeles för lugnt idag för att gäddorna skulle visa sig riktigt på hugget men visst såg jag flera stycken.

Kul när man hittar så fina, nya ställen.

Hm... Nu närmar sig julafton och enligt SMHI så får vi behålla det superfina vädret ett tag till. Det är den dagen då man garanterat har hela östra Blekinges fiskevatten helt för sig själv och redan har jag ett par ställen på lut som jag skall låta ligga i träda. Fjärran vore det mig att komma med den alltför enkla vitsen att därför kalla eventuell gädda på julafton för lutfisk!

Då så... Då går vi över till dagens egentliga fiske:

Tja, rubriken kav lugnt säger väl det mesta om hur det blev. Att jag överhuvudtaget lyckades lura upp hela tre gäddor får väl anses fullt godkänt. Är det sedan vindstilla i nordostlig riktning, är det ännu svårare att hitta ställen där vattnet krusas eftersom det mestadels blir frånlandsvind häromkring då.

En annan sak: Har man fel bör man erkänna det. Jag drog upp och vände båten i förra veckan och hade berett mig på att hela bottnen skulle vara täckt med havstulpaner. Till min glada överraskning fanns det inte en enda!
Det var bara lite alger som gick lätt att borsta av.
Jag hade ju klagat i våras på de här nya, giftfria båtbottensfärgerna som jag tyckte mest fungerade som gödningsmedel för havstulpanerna men den här sorten funkade som sagt alldeles utmärkt.
Ändå hade jag som vanligt bara låtit båten ligga oanvänd ända sedan augusti.
Vi får väl hoppas på att det inte beror på någon miljökatastrof som utrotat havstulpanerna och det är därför.

 

Det blir två små fiskefilmer idag.

Den från idag följer samma mönster och det är som sagt, väldigt svårt att variera handlingen. Om man ens kan tala om handling.
Det bör ju i och för sig inte komma som någon överraskning att filmar man under en vanlig dags vardagsfiske, uppstår samma brist på variation i videon som tidigare bara funnits i mina dagboksblad.
Med den skillnaden att nu kan alla uppleva den i form av rörliga bilder.
Är det bättre eller sämre?
Ha, ha, bra fråga som jag nog inte vill ha något svar på.

I alla fall kallar jag den: Dead calm och finns här:

 

 

 

Jag kan väl avslöja att jag fått tipset om "Google fishing maps" av Internetombudsmannen och därför kan det hända att det bara är jag som kan hitta det:)

 


Fiskejournal 2009
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2009-12-03 Gädda  Den ena dagen 2,5 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 7 Flytlina Vxl moln, svag SO 11:00 Nej
 
2009-12-09 Gädda Den andra dagen 3 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 7 Flytlina Mulet svag NO 09:30 Nej
 
2009-12-09 Gädda Den andra dagen 2,5 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 7 Flytlina Mulet svag NO 09:45 Nej
 
2009-12-09 Gädda Den andra dagen 2 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 7 Flytlina Mulet svag NO 10:00 Nej
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions