Väder: Först nära noll på morgonen, klart och vindstilla. Så kyligt med höga skyar och soldis under förmiddagen. Inte förrän middagstid varmt och soligt samt lite, lite sjöbris.

Vattenståndet lite över normalt.

 

09-09-18

 

Fredag

 

 

Testing, testing

 

 

 

Det synnerligen dåliga fisket för min del fortsätter. Jag var till exempel borta vid Torhamns Udde en sväng tidigare i veckan. Inte ett napp. Inte en virvel eller undflyende gädda jag fick eller såg.
Samma usla fiskeväder som idag visst, men jag borde ha sett fisk icke desto mindre.
Jag har förresten blivit tillfrågad av folk på jobbet hur fisket är; om det bara är de som inte fått någon fisk under sommaren. Visst, amatörer och semesterfiskare men så här dåligt brukar det inte vara, säger de. Och jag kan bara hålla med.

Vad det beror på kan man alltid diskutera. Ja, det kan förstås vara rent lokalt och andra runtomkring i Blekinge har haft normalt fiske, det vet jag ju inte. Man kan också göra en positiv och optimistisk tolkning att gäddorna håller till ute på torskdjupen och äter just småtorsk. För det rapporteras det en ökning av. Och det är ju bra.
Men att befara utrotning, miljögifter, sälar, ålakråkor eller klimathotet är det nog inte dags för än, tror jag. Inte när vinter- och vårfisket har varit hyggligt.

Jag hade som sagt varit på Udden i onsdags och då rådde också samma väder och därför insåg jag att skulle jag fiska idag så var det båten som gällde. Vindstilla, soligt och varmt... Nä, inget vadarväder precis. Men fiska skulle jag ju eftersom jag hade semester för det ändamålets skull.

  Nu till det rubriken avser:

Ännu ett försök att videofilma mitt fiske. Det mesta gick fel och vi får hoppas att det lilla som fastnade på minneskortet går att se.
Men bara som ett mått på att tekniken fungerade så långt i alla fall.

Så gott som alla digitalkameror har en videofunktion och jag har ju funderat på att göra slag i saken och testa den.
Och att trycka på knappen som startar den funktionen är det lättaste.
Men även det kan gå snett för kameran sitter på mitt lilla stativ och jag måste fumla med fingrarna på baksidan av kameran men det lärde jag mig att träffa rätt.

Men sedan gäller det att stänga av med rätt knapp också. För kameran måste få en liten paus att spara ner filmen under, vilket tar några sekunder.
Där missade jag bägge gäddorna jag till sist fick. Sedan missade jag ytterligare när jag skulle redigera klippen. Det enda jag behöver kunna är att klippa bort sekvenser och klistra ihop andra. Men det lyckades inte heller. Jag har ett par program men ett slutade fungera och det ena klippet bara försvann.
Jag höll ju på med det för cirka ett år sedan och det mesta hade jag glömt hur man gjorde.
Sedan skall man lägga ut det på hemsidan.
Då kan man utnyttja youtube. Lägga ut filmen gratis där och bädda in länken dit här. Vilket jag har gjort och än vet jag inte om den fungerar.
Haha, ja, mycket nytt blir det idag.

Det är alltså mest för att testa det tekniska jag gör det idag för det är inge vidare action i rullen. Jag kastar i en minut, beskriver handlingen ganska bra och det lär inte ta hem några filmpriser.
Och förmodligen blir det inga mer försök i år eftersom det är enbart ombord båten det går att rigga upp kameran. Och något mer båtfiske i år är det inte troligt det blir. Snart skall det väl bli riktigt höstväder, hoppas jag.

Nå, fisket var uselt vilket borde framgå av filmsnutten.
Men!
När det äntligen började fläkta lite, lite grann så fick jag ett par gäddor. Och jag filmade som attan. Men det blev inget som sagt. Jag kan inte se om kameran filmar framifrån heller. Det kom inte helt oväntat att det inte fungerade som det skulle, för efter den andra gäddan trodde jag att stängde av kameran när jag i själva verket satte på den. För det kan man höra eftersom den piper till d. Nej, här behövs mer övning, helt klart.


Mot slutet kunde jag inte låta bli att köra in till en särskilt sträcka och gäddspana.
Ett grundområde jag skall befiska när det blåser, regnar och är lite högvatten. Och där fanns de. En bit ut. De lite större gäddorna. Jag drev sakta över området och hade solen i ryggen, vilket förresten kändes mycket skönt, och således gav god syn. Två gäddor i femkilosklassen stod på botten plus att en annan tog flugan.
Så än finns det hopp.

 


Fiskejournal 2009
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2009-09-18 Gädda 2,5 Vit Gäddsara Ja Nej AFTM 9 Snabbsjunkande Sol, svag SV 12:00 Nej
 
2009-09-18 Gädda 2,5 Vit Gäddsara Ja Nej AFTM 9 Snabbsjunkande Sol, svag SV 12:45 Nej
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions