Väder: Mulen morgon och flera plusgrader minsann. Redan under förmiddagen klarnade det upp och först blev det växlande molnighet och mer och mer ren sol. Tämligen varmt.

Svaga, obestämda vindar. Ibland nästen helt lugnt men så friskade det i lite bättre fram mot eftermiddagen.

Åt västhållet mest.

 

Lågvatten till kanske minus tio.

 

09-04-01

 

Onsdag

 

Inga aprilskämt

 

 

 

 

Nej, det här är en djupt seriös hemsida och några tramsigheter tillåts verkligen inte.
Hade kunnat kalla dagens rapport för någonting med kontrast i, för idag var det stor skillnad mot sist. Så stor att omräknat i siffror blev det sjutton mot noll. Hm... Nu verkade det ha blivit bokstäver istället...
Men strunt samma. Inte en enda gädda fick jag idag!

Kan förresten berätta en liten incident på vägen mot första stället. Körde på en relativt smal väg som dessutom alldeles strax ledde över en liten å, då jag fick möte. En stor buss kom från motsatta hållet men bägge fick vi sakta ner och stanna för på bron fanns andra som fick företräde. Tre rådjur nämligen.

 

Som sagt, några gäddor blev det inte.
Däremot en havsöring.

Som jag dessutom släppte tillbaka för den var möjligtvis lite för liten.

Så ädel var jag.

Eller bekväm. Det är bara att välja.

Det var ingen slumpfisk heller utan den stod precis där den skulle. Kanske 30 meter från det ställe där jag för några veckor sedan fick en på fyra kilo.

Till saken hör att solen precis tittat fram och varmt skulle det bli idag och när jag fiskat färdigt där, hade jag en lång väg tillbaka till bilen samt mycket kläder på mig.

Och att då släpa på en död öring tilltalade inte. OK, fick jag en större eller hade den här varit på ett par kilo hade man förstås fått offra sig. Men den här...?

Kanske strax över kilot och möjligtvis inte laglig...?

Det som fällde avgörandet var att kroken satt så fint att jag inte behövde röra öringen heller. Det var bara att ta loss den och den simmade iväg.

Men kul var det och skönt blev det.

Men inga fler hugg tyvärr.

Varken där eller någon annanstans. Och det var ju inte så kul förstås. Prövade faktiskt på två helt olika ställen och även om vinden blev lite väl svag ibland, kan jag nog ändå inte skylla på det. Där jag befann mig, fanns det helt enkelt inte en enda gädda. Så är det ibland.

Visst är det kul att få en havsöring även om den är liten men det vete fanken om det uppväger till exempel sjutton gäddor...

Nå, bjuder i alla fall på ytterligare en bild på den och så får det vara bra för idag:

 

 


Fiskejournal 2009
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2009-04-01 Havsöring Bra öringställe 1,2 One Size fits all Nej

Ja

AFTM 5 Flytlina Sol, svag V 09:30 Nej
 

Här är vikten lite osäker. Är inte så bra på att bedöma vikten på småöringar men det stämmer något sånär.

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions