Väder: Lite under nollan på morgonen samt dimma hemmavid. Men dimman lättade snart och solen sken mest hela tiden från en lite disig himmel.

Från början måttlig sydlig bris som strax ökade till frisk och byig.

Vattenståndet låg på cirka normalt men verkade stiga något under dagen. Men har inte kollat det.

 

 

08-03-30

 

Söndag

 

Ganska dött idag

 

 

Usch, ännu en sådan där dag där man skall rapportera om händelser som inte inträffat. Eller försöka få en tråkig dag att verka intressant. Sådana dyker upp hos alla skribenter och kåsörer då och då. Samt förmodligen även hos nätets alla miljoner bloggare och så försöker de ändå att få ihop några rader med att man inte kan hitta på någonting att skriva, som tema. För det mesta blir det tråkig läsning.

I alla fall fick jag med en bild som väl illustrerar dagens rubrik för idag och egentligen borde det räcka med den:

Jag kollade bakåt i mina Access-tabeller ett par, tre år och mitt minnesintryck stämde faktiskt. Nämligen att jag brukar ha svårt att få fisk just i månaden mars. Januari och ibland februari har gått hyggligt och så är det förmodligen en vinterperiod och så startar fisket i mars igen med bara ett fåtal fångster. Så verkar det komma igång igen i april.
Jo, jag vet att gäddan leker nu och faktiskt känner jag även till ett par lekvikar men dem undviker jag. Det är faktiskt sant. Det verkar så sniket på något sätt att gå dit och störa dem.
Tråkig dag förresten...? Nja, det är kanske att överdriva. Inte när man kan genomföra sitt fiske under bra förhållanden. Nu får jag förresten särskilt meddela att jag vadade hela dagen och inte var ute i båten. Ja, för igår lördag, puttade jag i båten. Detta efter att först ha vänt på den förstås. Satte på motorn och rodde ut till förtöjningsplatsen och tvättade av den lite invändigt också. Så där ligger den nu och väntar på premiärturen.
Det var lite dimma på morgonen och då behövde jag inte ens överväga att köra ut med båten. Men SMHI förutspådde även friska vindar så utan dåligt samvete lastade jag in vadarna i bilen och for iväg. Just det, det blev sommartid idag också och det påfundet gillar jag inte alls.
Visserligen räknar jag mig till de morgonpiggas fåtaliga skara men det måste väl få finnas gränser?
Det första stället var en ganska stor udde där det var ett liv och ett kiv. OK, det var söndag och hyggligt väder; kanske den första riktiga vårdagen efter den sena vinterknäppen så visst förväntade jag mig att inte få vara ensam ute i naturen, men detta!
Tusentals bilar och personer verkade det röra sig om inne på stranden! Bilar, motorcyklar, mopeder, husvagnar puttrade och smattrade fram och tillbaka hela förmiddagen inne på land.
Nå, jag fick förklaringen dagen efter i tidningen där det fanns reportage om Fågelskådningens dag eller något liknande. Och visst, betydligt fler fåglar än fiskar fanns det på det stället att beskåda, där jag själv befann mig mitt emellan.
I vanliga fall brukar jag väl få en och annan gädda där men idag hade jag inte ens det minsta lilla napp trots en ganska omfattande scanning på bägge sidorna om själva udden. Vid lunchtiden var jag färdigfiskad där och körde iväg till ställe nummer två där det också fanns fler hundar än gäddor. Två mindre gäddor mot en tre, fyra hundar i olika storlekar och färger plus betydligt fler människor som var ute och vallade dem.
Vad gäller lekvikar för gäddor var detta inget sådant. Men för en två, tre år sedan ungefär nu, hade jag ett fantastiskt bra fiske här på gäddor på väg in eller på väg från sina lekplatser. Men så alltså inte i år.
Här var det fullt av stojande barn också och det vill jag särskilt framhålla att jag bara ser positivt på att de är ute och går här i naturen med sina föräldrar och hundar. Tids nog kommer de nog ändå att sitta hemma vid sin TV- eller PC-skärm, bleka och glåmiga. Precis som du själv gör nu förresten.

Huvudanledningen till det här dagboksbladet är förresten att meddela att det kanske kommer färre sådana en tid framöver. Händelser utanför min kontroll, som man brukar säga, kan göra att det inte blir så mycket tid för fiske.


Fiskejournal 2008
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2008-03-30 Gädda Ställe två 2,5 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Frisk S, sol 13:15 Nej
 
2008-03-30 Gädda Ställe två 2 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 5 Flytlina Frisk S, sol 13:20 Nej
 
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions