Väder:

Så gott som spegelblankt på morgonen och första delen av förmiddagen. Så började en lätt, sydlig bris. Soligt och varmt.

Men så kom det helt oväntat indrivande tät dimma utifrån havet. Vid elvatiden vilket är ytterst ovanligt. Det lättade inte förrän efter ett par timmar heller. Men eftermiddagen blev fortsatt solig och varm. Sjöbris.

Vattenståndet låg nog på cirka tio cm under.

 

 

07-06-20

 

Onsdag

 

 

Inte utan mina vadare

 

 

Det kan sägas ha utgjort mitt valspråk fram tills idag. Envist har jag vägrat ge upp men idag blir det sista gången. Inte ett napp jag fick heller. En riktigt fin, solig dag var det och jag försökte på tre platser där åtminstone två var riktiga toppenställen just nu under sommaren. Lagom lågvatten så jag kom åt och lagom vind så småningom i alla fall. Men av skäl som jag inte känner till fanns det inga gäddor där.
Två orsaker finns det till att man inte får napp. Antingen att det inte finns någon fisk där eller att de finns men inte hugger. Och idag var det att där fanns ingen. De var icke existerande. Det kan man konstatera när man vadar. Antingen ser man att de följer efter eller också kan man se dem stå vid eller i någon tångruska och sura, eller att man skrämmer iväg någon. Men idag; ingenting.

Så från och med idag kommer jag att lämna mitt klass femspö och tillhörande Sameo-rulle hemma. Och de tunga vadarna kommer jag att byta ut mot en strandmadrass. Nu är det förstås vanskligt att lova det eller det om framtiden för lite väderberoende är det ju.

Att jag var ledig idag berodde på att jag skall jobba hela midsommarhelgen. Därefter kommer jag att fortsätta jobba ganska ihärdigt i ytterligare tre veckor. Några extrahelger blir det också för att täcka upp för den halva av arbetsstyrka som nu har semester. När jag sedan går på ledighet kan det mycket väl vara lagom för århundradets största algblomning här i Östersjön, vem vet.

Eller det kan bli en sommar där lågtrycken från Brittiska Öarna avlöser varandra med hårda sydvästliga vindar, regn och rusk. I det senare fallet kan det bli så att man får ta fram vadarna, vi får se.
 

Internetombudsmannen har hållit sig lugn ganska länge nu. Jag tolkar det som att jag har skött mig ganska bra och varken ljugit eller skrutit alltför mycket. Men så häromdagen dök han upp på skärmen och visade upp följande klipp:

Han gjorde det som hastigast och sade att han inte hade tid att närmare förklara vad det var utan att det talade för sig själv. Men jag tyckte han såg lite skadeglad ut

Lång tid tog det för mig att lisa ut vad det var. Tydligen finns det en hel del debattfora, chatt-siter och liknande ute på nätet och några handlar visst om fiske. Här var det tydligen någon som tyckt till om den här fiske-bloggen.

Den här var till och med på danska men en annan har ju flera internationella, högt rankade magisterexamina i flera utländska språk. Både i Engelska och Nordisk Språk. Från det kända och berömda universitet i Fairfax, USA. Jag tror det har visat sig förut här när jag tillhandahållit några engelska översättningar.
Även så i danska och visst är det väl trevligt att han tycker jag är en duktig svensk, eller hur?

Post new topic   Reply to topic    Lommeulken.dk Forum Index -> Generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kristian
Havlampret


Joined: 27 Mar 2007
Posts: 13

 
PostPosted: Mon Jun 18, 2007 1:24 pm    Post subject: vild hjemmeside/fangstjournal!!! Reply with quote

Tja - tosset svensker!!!

http://www.gagnekulla.net/pikefly/index.htm
Back to top
View user's profile Send private message  
 
 
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Lommeulken.dk Forum Index -> Generelt All times are GMT
 

 
 

Men nu är det så att både han och du, du och du som brukar läsa det här får hålla till godo med vad som redan finns här på ett bra tag. Först hade jag tänkt ha med det här lilla stycket som inledningen till nästa gång jag fiskade och äntligen fick lite fisk. Så det skrev jag innan midsommar. Men så befinner jag mig i en ganska intensiv arbetsperiod plus att jag har lite annat att stå i, så fisket får träda åt sidan nu i kanske ett par veckor.

 

Eh... Eftersom det tydligen finns några utländska besökare här så kanske jag bör förklara en sak. Det här med Universitet i Fairfax. Jag har lite förtigit det och till och med skämts lite för det tidigare för jag har misstänkt att det kanske inte har så högt akademiskt status här som en examen i Lund eller Uppsala. Men efter det visat sig att en alldeles äkta minister i Sveriges regering öppet skyltar med en examen därifrån så antar jag att det är helt OK.


 

 

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions