Väder: Frisk sydvästlig vind och uppehållsväder. Mest mulet, tror jag. 

Fortfarande högvatten; 34 cm över stod det i tidningen. 

 

 

 

 

06-11-23

 

Torsdag

 

 

 

 

Det är väl lika bra att skriva några rader om torsdagens fisketur. Vem vet nämligen när jag kan få mina hemdatorer att funka som jag vill det igen? I mitt fall är datorer och fiske ganska hopkopplade nämligen. Och när datorerna är i olag är jag mycket irriterad och på dåligt humör. Just nu är jag nämligen inne i en väldigt jobbig uppdateringsprocedur. Min PC är som en förlängning av min hjärna. Förlängda PC-märgen, ungefär. Och jag behöver all konstlad förstärkning av minneskapaciteten jag kan få tag på, kan jag försäkra. Det senaste beviset på det fick jag via ett mail nyligen. Jag hade nämligen fel namn på den danske fotografen i förra dagboksbladet. Hans rätta namn är Preben. Nej, vänta... Hm... Vad var det nu igen...?
Skämt åsido så heter dansken från Svalöv Kasper Mühlbach och ingenting annat. De som läser danska fisketidningar kan se att han leder en fototävling i "Sportfiskeren" (om det nu stavas så).
Det är mycket förargligt när det blir sådana fel. Gjorde något liknande för ett par år sedan och det fick jag mycket obehag för.

Dagens fiske är som sagt inte så mycket att orda om. På bilden nedan kan man se inte bara att högvattnet fortfarande råder utan även hur snabbt det kommit. 

Så snabbt att båten inte hann med riktigt utan sjönk. I för sig kan det ha varit svanen. Jag tyckte den hade en skyldig min när den sam därifrån när jag kom. Kan svanar borra båtar i sank? Ja, det tror jag för svanar är inga trevliga fåglar. Kan de hålla på hela vintern och gräva fallgropar för mig i sanden så kan de väl hacka sig igenom en båtbotten. Så mycket ornitologi kan jag åtminstone. Eller är det hackspettar jag tänker på...?
Jag prövade på tre olika ställen idag. Alltså sådana där jag fick åka bil emellan. På det första hade jag visserligen en morgonsömnig gädda på en stund men annars var det helt dött. Det hade aviserats sydliga vindar men blev sydväst och till en del kan jag skylla lite på det. Det kan tyckas petigt men kan vara oerhört viktigt på en del kuststräckor om det blir lä eller inte. 

Sedan tyckte jag den här bilden blev så bra. Med bara lite fantasi kan man tro att gäddan är betydligt större än sina knappt fyra kilo. 
Det lilla som hände, ägde rum på ställe tre. En vassvik i absolut lä bakom en ö. Först fick jag en ordinär gädda och på nästa kast kom en till och virvlade kring flugan men den högg inte. Då riktade jag nästa kast åt ett helt annat håll för att ge den första lite tid på sig att lugna ner sig. 


Och då kom det en plog från ett helt annat håll mot flugan!
Men även den ångrade sig. 
Tre gäddor på tre kast var sannerligen inte dåligt, tänkte jag och vidare (naturligtvis) att nu blir det rekord!


Men de där två gäddorna lyckades jag inte lura att hugga igen. 
Det blev ändå en mycket trevlig timme i den lilla vassviken vilket kan ses i tabellen. Men ju längre bort från blankvattnet jag vadade, desto längre mellan nappen blev det. 

Jag fick avbryta fisket lite i förtid också för jag hade en del att göra just med datorerna när jag kommit hem. Vi har två datorer hemma och nu tyckte jag att det var dags för lite uppgradering och underhåll. Just för att undvika datorkraschar av olika slag är det bra att piffa upp dem då och då. Tänkte även passa på att skaffa en trådlös router nu när jag äntligen (snart) skall skaffa bredband. Det är iaf beställt nu. Men å andra sidan brukar det alltid uppstå strul och oväntade komplikationer så fort man börjar rota i dem. Så det gäller att ha back-up. Mycket riktigt hängde viktiga saker upp sig och det funkade inte alls som det skulle. Jag håller just nu på med att försöka ställa till rätta allt så det ser ut som jag hade det förut. Flytta filer och program fram och tillbaka mellan de bägge datorerna. Vilket visade sig besvärligt för det trådlösa nätverket var jättelångsamt. Och DVD-brännaren sitter på fel PC.  Och en av hårddiskarna dog helt och hållet under processen och... 
Ja, det hör kanske inte ht men tid tar det. Tid som jag kanske skulle ägnat åt att fiska åtminstone en av helgdagarna för det lilla jag sett av vädret utanför har sett lovande ut för fiske. Det verkar till och med som om vattnet äntligen sjunkit under den magiska plus tjugogränsen.
Men jag har iaf tillgång till att både kunna skriva fiskedagbok och kunna lägga ut dem på nätet. 
Och visst är det så att har jag inte värre problem än så skall jag egentligen hålla helt tyst om dem.

 


 

Datum

Art

Plats

Vikt

Bete

Båt

Vadande

Flugspö

Fluglina

Väder

Tid

Död

Anmärkning

2006-11-23

Gädda

Ställe tre

1,5

Vit Gäddsara

Nej

Ja

AFTM 5

Flytlina

Mulet, frisk SV

12:45

Nej


2006-11-23

Gädda

Ställe tre

2

Vit Gäddsara

Nej

Ja

AFTM 5

Flytlina

Mulet, frisk SV

13:15

Nej


2006-11-23

Gädda

Ställe tre

3,5

Vit Gäddsara

Nej

Ja

AFTM 5

Flytlina

Mulet, frisk SV

13:45

Nej


2006-11-23

Gädda

Ställe tre

2

Vit Gäddsara

Nej

Ja

AFTM 5

Flytlina

Mulet, frisk SV

14:00

Nej


Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions