Väder: Alldeles för hård blåst idag. En mycket frisk västlig vind rådde. Växlande molnighet med lite övervikt på sol, i synnerhet lite längre fram på dagen. 

Vattenståndet fortfarande kring cirka minus tio.

 

 

 

 

06-06-28

 

 

Onsdag

 

 

 

Tillbaka på land

 

 

 

Det är väl typiskt! Precis har man riktat in sig på att fiska från båten med sjunklina och i vackert högtrycksväder, så slår det om. Åter kommer lågtrycken drivande från Atlanten och Brittiska öarna med friska västliga vindar som omöjliggör sådant fiske. 
Men först några ord om mina hotellproblem:
Jag har kanske inte varit så där jätteflitig med att lägga ut nya dagboksblad på sistone men så slö som det kan tyckas är jag åtminstone inte. Mitt webhotell har bytt ägare nyligen som jag nämnt någon gång och de skulle flytta över alla sina hotellgäster till nya rum. De hade mailat och berättat det tidigare och påstått att allt skulle bli så bra så. Till och med bättre än innan. Men så märkte jag att det jag lade ut på servern inte märktes utifrån, så att säga. Just nu håller jag på och mailar till dem om detta. Just nu påstår de att min website är överflyttad och att de lagt ut en testsida och att den fungerar. När ni läser detta är problemet fixat annars hade ni kunde läsa det. Men när det blir kan jag inte säga i skrivande stund. 
Senare, som det brukar stå i serier:
Jo, som igår den 29 juni lyckades jag lösa problemet. De hade ändrat deras så kallade "host adress" så de filer jag laddade upp, måste ha hamnat på den inaktiva servern men när jag väl upptäckte det, gick det lätt. 

Nå, till dagens fiske då. Egentligen är det inte så mycket att orda om men fick väl ett par bra bilder som antyder mer aktion än det var i verkligheten. 

Här har jag parkerat på läsidan av en ö och utanför rasar stormen. Eller åtminstone den alltför friska västvinden. För att ta mig dit var jag tvungen att snirkla inomskärs för att köra så mycket i lä som möjligt. Detta för att slippa att båten stöter och slår så mycket och man blir alldeles nerstänkt. Det är ju bara en liten båt jag har. 
Jag har kommit på mig själv med att titta lite på båtannonser och gå på bryggor och spana på andra båtar och tänka att "Den kanske man skulle ha!".


Kanske skall man skaffa sig en som är lite, lite större än den har jag nu. Och vore det inte bra med en liten styrpulpet också med en liten vindruta...?
Men samtidigt inte för stor så man inte orkar ro den längre sträckor.

Hörde nyss om Oljekommissionens betänkande och att Sverige skall göra sig kvitt, eller åtminstone kraftigt sänka, sitt oljeberoende. Detta skall ske under de nästföljande tjugo åren så den nya båten man skall skaffa bör man kunna ro. Ju längre sträcka desto bättre uppenbarligen.
Ett annat alternativ skulle förstås utgöras av en båt med segel men det har jag aldrig varit intresserad av. En segelbåt kan man inte göra annat med än att just segla. Transportera sig från punkt A till punkt B på ett krångligt sätt möjligtvis. Helt omöjlig att fiska ifrån på grunda, steniga områden utanför öar eller friliggande stenar. Där man driver och ofta måste kasta sig på årorna för att undvika att driva på någon sten i ytan eller strax under. Och, antar jag, helt omöjlig att landstiga med på mindre öar som jag kan göra, som på bilden ovan där det är mindre än knädjupt vatten.
Det finns två orsaker till att man vill minska oljeberoendet: Det första är väl nationalekonomiskt, det vill säga att oljan blir allt dyrare. Samt att den kanske är på väg att ta slut. Det måste vara det allra viktigaste. Miljöskälen, som man gärna vill framhålla, tror jag är mer tveksamma. 
Om jag förstår saken rätt går det inte att minska växthuseffekten genom att börja driva motorer med etanol istället för bensin. All förbränning ger som slutprodukt vatten och koldioxid. Hugger man ner skog och eldar upp den direkt i form av ved eller flis eller först omvandlar den till etanol, händer två saker. Dels förlorar man den koldioxidförbrukning som träden stod för och dels minskar man den syreproduktion som skogen också står för. Och genom uppeldningen förbrukas ännu mer syre samt att man tillför samma mängd koldioxid igen. Ett nollsummespel, i bästa fall men du minskar inte totalsumman växthusgaser. Kanske man kan minska på ökningen men inte ens det är säkert för förmodligen kostar det en hel del energi både att omvandla träet till etanol samt att fälla träden och inte minst transportera det hit och dit under de olika stegen. Möjligtvis om man återinförde häst och vagn.
Om det nu existerar någon växthuseffekt förstås. "De flesta forskare är överens om..." brukar det heta. Men en del kritiker, också forskare, hävdar att om det nu existerar en växthuseffekt kan vi inte veta det nu. Det måste först gå några tusen år för att man skall kunna bortse från de naturliga klimatvariationerna som jorden hela tiden är utsatt för. Enligt dem lär det inte gå att bara snäva in sig på de sista hundra åren och därav dra några säkra slutsatser över huvud taget. 
Det är ju också så typiskt för dagens otåliga och historielösa människor att inte lugna ner sig och försöka hålla det längre perspektivet. Nej, allting nu i deras egen generation är det som gäller. Framtiden för dem är högst två år. Många har till och med så kort perspektiv att de jämför när de var unga. Det var "förr i tiden" för dem. Inte kan jag minnas att vädret var sådant när jag var ung, hör man ofta. Det är dem helt främmande att vänta i åtminstone 10 000 år innan man gör sin bedömning.
Vi lär återkomma till det här ärendet senare.

Här en bild på den händelse som överhuvud taget gjorde det möjligt att ens nämna dagens fiske:
I en grund vik, långt in stod det en fyrakilosgädda som gick upp och tog flugan i ytan på klassiskt sätt. 
Lyckomätaren slog i topp med ett pling!
För nu efter midsommar går egentligen inte gäddorna på läsidorna. Och det blåste så hårt att det var omöjligt att fiska annat än på läsidor idag. Då blir en fyrakilos stor. Rolig är den alltid.

Ser inte rullen också gammal och sliten ut?
Jo, det har den gemensamt med både båten och ägaren. Det är dags för förnyelse. 
Både båten och rullen är sedan mitten av sjuttiotalet. Fast med rullen är det så att jag köpt åtminstone en till uppsättning av samma märke plus extraspolar och det har nog inte varit så bra. Det är ju en ABU-rulle och även om olika generationer stativ och spolar har passat till varann, så är de nog inte exakt likadana. Det är nämligen mest bromsen som jag är missnöjd med. Jag vill ha en broms så att när man skruvar åt den, går det inte att dra ut en cm lina ens, helt stum vill jag ha den och när den är i sitt lättaste läge, känner man inget motstånd alls.

Nu är det lite si och så med det. Jag har försökt åtgärda det genom att lägga till nya bromsbrickor men lyckats dåligt med det. ABU hade ju också den dåliga smaken att lägga ut produktionen av sin Diplomat flugrulle till Fjärran Östern för några år sedan och de rullarna var så dåliga att vissa seriösa redskapsbutiker vägrade föra dem. 
Likaså spön. Jag har så jag klarar mig i både den tyngsta och lättaste klassen men i mellanklassen skulle det vara trevligt med ett nytt. Jag undrar om inte klass sju hädanefter skall bliva min musik när det gäller vadningsfisket. Klass femspöt har en nackdel som jag har svårt att komma runt. Inte det att det inte orkar kasta tillräckligt stora flugor. Nej, det är det som är så roligt med det; att försöka utveckla flugor som ser så mycket större ut i vattnet än de väger på land. Nej, det är att de alltför ofta för att det skall bli roligt, trasslar sig i kastet. En knut bildas i luften och då oftast på wiretafsen eller ända ut på flugvingen. Visst, jag fattar att flugan ändå blir för tung men tillräckligt långt kommer jag ändå. Det blir lite frustrerande i längden.
Är det någon som har förslag på ett bra, minst tio fotsspö AFTM 7? Helst inte över 1500:-. Jag har tittat runt lite grann men ännu inte funnit något. 

Här går det åt fossilt bränsle! Wow!

Det år sådant här som Oljekommissionen kommer att jaga senare. Onödigt slöseri med bränsle! Nöjesåkning och tänk på handelsbalansen!
Att det första de kommer att göra är att höja bensinpriset är en mycket enkel gissning.
Nu klagas det över bensinskatten men vänta bara... 
Jag minns hur det var vid den så kallade energikrisen -74. Alla skyllde på andra. Det vill säga att först var det någon som hackade på till exempel motorsporten och menade på att den kan man väl avskaffa så meningslös som den är. Varpå de berörda ilsket tyckte att de använde bara 0,003 promille av hela Sveriges oljeförbrukning.

Det är ju helt försumbart!

Nej, titta på alla gatlyktor som står tända i onödan, släck ner dem istället, va! 

Så höll flera grupper på att anklaga varandra och samtliga menade att det lilla de använde var ju som ett sandkorn i Universum. 
Själv har jag förstås ett alldeles utmärkt förslag hur man löser problemet. Hur Sverige i ett enda slag halverar sin bensinförbrukning. En lika enkel som självklar lösning: Förbjud trolling!
(Ursäkta, kunde inte låta bli!)

Här ytterligare ett förslag på en lösning:
När det gäller att hugga ner träd, buskar och sly för att omvandla dem till flis eller etanol. Det finns ju särskilt en buske som det skulle löna sig alldeles extra att hugga ned... Jag menar, att detta är i högsta grad ett internationellt problem och det finns ju en speciell utländsk Buske som ställt sig hindrande i vägen för internationella överenskommelser att minska utsläppen av växthusgaser... Kasta den Busken på elden bara! Bort med den Busken och vi skall nog se att det löser sig... Say no more... 
Eh... Ovanstående kanske verkar lite kryptiskt och förmodligen fattar ni ingenting. Det är avsiktligt. Man vill ju inte hamna i Guantanamo precis...


 
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2006-06-28 Gädda 2 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 7 Flytlina Vxl molnighet, hård V 09:00 Nej
2006-06-28 Gädda 4 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 7 Flytlina Vxl molnighet, hård V 10:00 Nej
2006-06-28 Gädda 2 Vit Gäddsara Nej Ja AFTM 7 Flytlina Vxl molnighet, hård V 11:00 Nej
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions