Väder: Först mulet och blåsigt. Sedan soligt och blåsigt. Nästan ren västlig vind och förmodligen kulingstyrka då och då i byarna.

 

 

 

 

 

04-06-30

 

 

Onsdag

 

 

Novemberfiske i juni

 

 

 

Nu har jag kommit på ett jättebra koncept för att hantera det dåliga vädret. Jag låtsas helt enkelt att det inte är sommarsemester jag har utan novembersemester. Det är inte svårt alls. Men visst, det brukar nog vara både soligare och varmare i november åtminstone i början, än det är nu. Eller är det för att jag då har mina allra tjockaste Helly-Hansen samt skidbyxorna under vadarna?
I alla fall var det så att jag gick och småfrös lite idag.
Likaså att jag enbart fiskar med den lättare utrustningen. Då vinner man det att sommarens pigga smågäddor känns som senhöstens makligare storgäddor. 
Likaså kan man låtsas som att solen inte går upp förrän vid åttatiden på morgonen och då kan jag använda de dyrbara morgontimmarna till annat och hinner till och med äta frukosten hemma. Det är helt enkelt jätteperfekt!

Här ovan kämpar jag med en jättebjässe på två kilo som stretar och drar. Trots att det är sista dagen i juni är det nästan lika folktomt på stränderna som i november också. 
Så hur vädret än blir kan jag inte förlora!
Blir det soligt och fint, ja då kör jag ut till ytterskärgården med båten och fiskar från den som jag brukar om somrarna. 
Blir det halvdant, friska vindar men ändå att jag vågar mig ut med båten för att nå en ö, går jag iland och fiskar med vadarna på. 
Blir det å tredje sidan som det varit hittills, hårda vindar, regn och rusk, ja då kör jag med bilen till de vanliga novemberställena.
Med en viss begränsning förstås. Jag får ju undvika trespassing över sommarstugetomter och låta bli att fiska i deras badvikar. Kan tänka mig att därinne sitter det en massa arga personer och ugglar i regnet och bara väntar på ett tillfälle att lätta sina aggressioner. Vad vore då lämpligare än mot en konstig figur som smyger omkring på deras tomt. Pervers fönstertittare kanske som går omkring i gummikläder till råga på allt!
Så trots allt kommer nog målet med en minst fyrakilosgädda på min #5-utrustning att uppnås inom en snar framtid.

 


 
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2004-06-30 Gädda Hasslö 1,5 Vit Gäddsara Nej Ja Ja Flytlina vxl moln, m-f SV 09:00 Nej AFTM #5
2004-06-30 Gädda Hasslö 2 Vit Gäddsara Nej Ja Ja Flytlina vxl moln, m-f SV 10:30 Nej AFTM #5
2004-06-30 Gädda Hasslö 1,5 Vit Gäddsara Nej Ja Ja Flytlina sol, m-f SV 12:30 Nej AFTM #5
Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions