Väder: Först frisk till hård västlig vind och mulet. Så lite avtagande och vridande lite åt sydväst. Ett tag såg det ut att klarna uppe men vid 14-tiden började det regna i stället. Milt och ganska lågt vatten. Helt enkelt toppenväder.

 

 

 

 

 

03-12-28

 

 

Söndag

 

 

Mellandag

 

 

 Ofta annars på året frestas jag att använda ovanstående rubrik när jag haft lite halvdant fiske. Nu blir det alltså tvärtom. Idag är det alltså en alldeles äkta mellandag och jag tyckte jag hade ett bra fiske. 

Likaså fick jag överlag hyggliga bilder som skulle underlätta för mig att skriva ett fiskedagboksblad. Som den här till exempel. Solen har precis gått upp mellan mörka moln. En sol som brukar kallas blek och svag nu i slutet av december. Men nog skiner den starkt och bländande nu också. Likaså hade jag kommit på ett bra namn på ett ganska nyupptäckt fiskeställe som jag blivit förtjust i nu i vinter. Tänkte nämligen kalla det för Loch Lagoon. Till höger i bild rasar det öppna havet och till vänster bildar ett litet skär och fastlandet just en liten lagun. Och där går det in gäddor nu på vintern har jag märkt. 

Hade även tänkt ta en ny diskussionsrunda det här med att hålla sina ställen mer eller mindre hemliga. 
Hade tänkt skoja till det med att säga att varför skulle jag avslöja mina hemliga fiskeställen när inga av er mailar era till mig?

Men...

Idag kommer det inte bli lätt att skoja till någonting. För när jag öppnade mailen kom det ett fruktansvärt tråkigt besked. Fast först blev jag glad för det stod ju i adressfältet att det var från Paul. Paul i Pikehunters alltså. För då tänkte jag att äntligen hör jag från honom för jag har ju undrat lite vart han tagit vägen. Men datamässigt luras det lite grann för det var hans sambo som kom med detta chockerande meddelande:

 "Jag har en tråkig nyhet att förmedla. Paul är död. Han dog den 23/12
Paul hade varit sjuk i mer än ett halvår.
Hoppas att ni minns Paul som den fina och älskvärda person han var."

Så stod det i sammandrag. Jag kan inte riktigt säga om det är rätt av mig att ta med det här på min hemsida men jag gör det. Just för att även ge andra förklaringen till att det varit så tyst från Pikehunters på sista tiden. Jag kan heller inte säga att det kom helt oväntat. Jo, hans tragiska död men att det måste ha varit något allvarligt som låg bakom hade jag på något sätt anat. 
De hade ju så mycket på gång med en bok och att de skulle flytta sin hemsida till en större portal och allt. Men så blev det så tyst. Flera gånger var jag inne och kollade på Pikehunters hemsida samt på den danska portalen utan att upptäcka någonting. Samt att det aldrig kom några mail från honom längre.
Vi träffades aldrig men hade ganska mycket kontakt via mail. En gång var det ytterst nära för ett par år sedan. Jag skulle till "Old Place" det och det datumet men just då hade han inte möjlighet att komma. Nu i höst blev det att jag fiskade ganska mycket i hans hemtrakter och ett par gånger såg jag andra gäddflugfiskare och varje gång frågade jag om han tillhörde Pikehunters. Men det gjorde de inte. Men att de naturligtvis visste vilka det var och förmodligen inspirerats av dem. 
Nu är allt sådant för sent.

Jag vet ju också att Pikehunters består av flera personer men att för mig var det Paul som så att säga förkroppsligade begreppet. Det var han som var deras språkrör, fattade jag det som. Hade hand om hemsidan. De var före mig här på nätet med Gäddflugfisket även om jag kanske var först med själva fisket som sådant. Jag är nämligen betydligt äldre än förmodligen någon av dem. 

Jag minns mycket väl hans första mail när han upptäckt min första version av min hemsida i samma ämne. Vilket märkligt sammanträffande det var att vi hade hela området från Landön i Skåne till Listerlandet i Blekinge gemensamt som fiskevatten, jag under min uppväxt och han nu. Och att vi bägge slagit oss på gäddflugfiske helt oberoende av varann.

Så det där att vi någon gång skulle träffas var på något sätt underförstått. Tyvärr blev det alltså inte så. 

Jag borde kanske själv ha tagit kontakt men allt jag upplever i fiskeväg och ibland mer därtill skriver jag här i min fiskedagbok och brukar därför inte ha så mycket mer att tillägga i ett mail.

Man tänkte i stil med att nästa år kunde vi bestämma ett passande datum för ett möte. Eller kanske nu i vinter om den blir mild. Man tänker ofta att man har ju hela livet på sig. Det stämmer i och för sig men glömmer ofta att ingen vet hur långt det blir. Varken ens eget eller andras. 

Åter till dagens fiske:
Här fick jag en väldigt fin gädda. Den var otroligt tjock och tung. Tog upp den på land och tog att par papperskort på den. Och...

Nej...

Jag märker nu att det inte går att fortsätta skriva om söndagens fisketur. Tankarna irrar iväg och främst är det Pauls familj de stannar vid. Det är alltid svårast för de som blir kvar.

 Kanske borde jag ändra rubrik och inledning för det skrev jag innan jag öppnade mailen?

Nej... 

Jag låter det vara kvar och slutar nu. 

 


 
Datum Art Plats Vikt Bete Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död
2003-12-28 Gädda Loch Lagoon 2,5 Vit Gäddsara Ja Ja Flytlina Frisk SV, mulet 09:30 Nej
2003-12-28 Gädda Loch Lagoon 2 Vit Gäddsara Ja Ja Flytlina Frisk SV, mulet 09:45 Nej
2003-12-28 Gädda Loch Lagoon 2 Vit Gäddsara Ja Ja Flytlina Frisk SV, mulet 10:00 Nej
2003-12-28 Gädda Loch Lagoon 2,5 Vit Gäddsara Ja Ja Flytlina Frisk SV, mulet 10:15 Nej
2003-12-28 Gädda Loch Lagoon 4,5 Vit Gäddsara Ja Ja Flytlina Frisk SV, mulet 10:30 Nej
2003-12-28 Gädda Blekingekust 1,5 Vit Gäddsara Ja Ja Flytlina Frisk SV, mulet 12:00 Nej
2003-12-28 Gädda Blekingekust 3,5 Vit Gäddsara Ja Ja Flytlina Frisk SV, mulet 12:10 Nej
2003-12-28 Gädda Blekingekust 2,5 Vit Gäddsara Ja Ja Flytlina Frisk SV, mulet 12:20 Nej

 

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions