02-11-14                                

Väder: Lugnt och disigt på morgonen. Mycket milt. Senare svag sydostlig vind och närapå uppklarnande. 

Torsdag

 

Lyckan växlar

eller

 

Jag fiskar för lite

 

 

Det är bara att erkänna det; jag gick bom igen. Jag fattar det fortfarande inte. Detta en dag när det mest urläckra fiskeväder rådde jag någonsin upplevt, tror jag. Plus nio grader i staun, svag sydostlig vind, lite disigt som lättade. Till och med alldeles lagom lågvatten var det. Hade jag ringt upp Gud med mobilen och fått önska mig ett väder för idag hade jag valt detta. 
Enligt min formel som förklarar fiskelyckan som jag publicerade här för några gånger sedan måste det alltså ha varit platsen gånger årstiden det var fel på. 

Det är inte att överdriva särskilt mycket att numer när jag anländer hit lockar det man ur huse för att beskåda den konstiga staboa som kommer ut till deras ö för att fiska med sin märkliga utstyrsel.

Tyvärr, fiskarfarbror till vänster, jag fick ingen gädda alls idag. 
Han bad mig nämligen om en. Lyckligtvis lovade jag inte att jag skulle få en idag. Fast jag hade det på tungan när förhållandena var så perfekta.

Den här hösten har jag varit här fem gånger. Två succéer och tre totala katastrofer. Två av de dåliga besöken kan jag med rätta hänföra till vädret. 
Idag var det alltså platsen. Det har i sin tur att göra med gäddornas förflyttningar på senhösten.

Jag är ju medveten om dem, och trodde att jag tagit vederbörlig hänsyn till dem, men så var alltså icke fallet. Jag hade dröjt för länge mellan besöken här. Ty så är det att ju oftare du fiskar desto mindre behöver du fiska för att få fisk.
Hm... lät det konstigt? Jag menar bara att då följer du lättare deras vandringar och behöver inte famla i blindo varje gång du är ute eller lita på turen. Du skapar dig en bra bild av fiskens tillfälliga uppehållsorter, helt enkelt. Ty så enkelt är det inte med gäddfiske som man kanske lite lättvindigt får för sig. 

Alltid med ett vaket öga för den ornitologiska fägringen tog jag denna bilden som föreställer... Föreställer...?
Ja, ni får själva välja mellan stork, häger, trana eller kan det möjligen vara en rymling från Jurassic Park; en pterodactyl?
Fast ingen behöver maila mig det rätta svaret. Så intresserad är jag nämligen inte.

02-10-02 var jag på den sträcka som jag trodde skulle bli en kanonhit idag. Beläget på öns sydöstra sida och därmed på läsidan. 

Egentligen är det inte mycket att tillägga när man ser hur bra väder och omgivningar är. Det fanns helt enkelt ingen fisk här. 
Ser man inga efterföljare, virvlar eller känner något misstänkt vågar jag påstå det.

Dessutom gick jag sträckan på den bästa tiden också, mellan cirka kl 11 och 12:30. På dagen alltså, årstidsmässigt var det tydligen helt fel.

Sedan var det jag som packade ihop och tog bilen tillbaka. 
Det här föranleder mig till att tänka efter till nästa år. Kanske man skall tidigarelägga semestern med några veckor?
Kanske man skall ta andra halvan av oktober och första halvan av november i stället? 

En annan mer lay-outrelaterad nyhet är att äntligen har jag fått igenom att få ha med en by-line i mina dagboksblad. Jag menar, att GNPs bästa stjärnreporter inte får ha en by-line varje gång är inte mindre än en skandal!
Men nu har jag fått GNPs redaktionschef med på det och den kan alltså beskådas högst uppe till höger. 
En annan sak inför det nya året är att det förmodligen kommer att ändras lite på siten. Den grafiska formgivaren vill flytta runt lite och kanske avlägsnar gammalt bråte. Faktaredaktören tycker att de två grundläggande artiklarna börjar bli lite förlegade. De som handlar om gäddflugfiske my way och om flugbindning. Dessutom står det någonting om att sidan är ny. Ordet ny borde vara förbjudet att använda i sådana här sammanhang. Ty dagarna går och snart är det inte så nytt längre. Det finns heller inget ord som föråldras så fort som modern. 
Men det är väl lätt för dem att beordra mig till att sätta igång med att arbeta om vår stora webbplats. När det är jag som får göra hela jobbet. Men framåt juletid brukar det bli lite extraledigt. Vi får se om det räcker till både fiske och dateri.


 

 
Tillbaka

©Gagnekulla Network Productions