01-11-21

Vädret: Frisk till hård sydvästlig vind. Mulet och lite duggregn i luften.

 

Onsdag

 

Ännu en sumpad dag.

 

Just det, idag körde jag till fel ställe, helt klart. På grund av mina enträgna böner hade vinden äntligen vänt, det hade blivit mildare och vattnet hade sjunkit undan en liten, liten smula. Då tänkte jag, helt felaktigt, att äntligen är det läge att köra bort till Torhamns udde och pröva.

Jag hade trott (hoppats på) att vattnet hade blivit klarare än när jag var där sist för över en vecka sedan, men det var där som planen stöp. Lika grumligt som då var det fortfarande. Förmodligen var det ganska högt vatten också men det ser inte jag som inte fiskat här så ofta. Jag gick i alla fall ända ut till udden och prövade på den västra sidan där det faktiskt var någorlunda klart vatten. Där var nästan ren sandbotten och ganska grunt så det gick i alla fall att fiska. Eller kasta. För någon fisk varken såg eller kände jag. Vinden låg på av bara attan och förmodligen visste inte fisken var den skulle ställa sig heller med alla dessa tvära kast i vindriktning och temperatur, hög- och lågvatten. 

Sedan gick jag över till den östra sidan och följde kusten långt in i hopp om att någonstans kanske vattnet skulle bli klarare. Men inte. Förmodligen har jag slagit något slags rekord genom att tre gånger besökt Torhamns Udde och inte fått upp en enda gädda.


Den första gången var en sommar för flera år sedan och då hade jag åtminstone en trekilosgädda som följde efter vill jag minnas.

Klockan hade också blivit så pass mycket att jag inte tyckte det var lönt att prova någon annanstans på hemvägen heller.

 

Tillbaka

©Gagnekulla Network Productions