01-10-17

 

Vädret: Klar morgon och sedan fortsatt soligt väder hela dagen. Frisk västlig vind som så småningom avtog.

 

Onsdag

 

För fint väder...

 

 

Kan man inte skylla på något annat kan man alltid anklaga vädret. Och idag var det både för högt vatten, för soligt och fel vindriktning. Antagligen var jag på fel ställen också.
I alla fall fick jag inte så mycket fisk. 
Varför jag hela tiden skall hålla på och köra till Gö, vet jag inte. Det är inte dags för det än på ett par månader. Det är ju möjligheten att få stor blank fisk som lockar. Än har det dock varit allt för varmt. Tror att det måste vara riktiga vintern innan de samlar sig närmare Ronnebyåns mynning. 

 Mitt lilla Internetföretag har även det fått känna av nedgången på börsen och riskkapitalet har sinat betänkligt.

Gagnekulla Network Productions talar vi om alltså.  Det är därför jag inte hade råd med en anställd fotograf idag. Skulle jag få med en bild på mig själv fick jag alltså ta den själv. Och på det här sättet är ju det enda det går, eller hur?
Det gäller ju också att ha en spegelreflexkamera...
En annan likhet med andra snart-i-putten-gående företag är att jag bara har utgifter och inga inkomster.
Hm... om man skulle börja ta ut avgifter till att börja med..?
100:- per inloggning vore väl lämpligt att börja med...?
Fast å andra sidan verkar ni vara ena fattiga stackare som beställer strutsherl så dåligt!
Sååå dyrt är det väl inte!

Vill ni inte komma fyra i Gäddfestivalen kanske?
Det gjorde nämligen jag med min vita gäddsara av strutsherl. Få se om det kommer en huggkrok eller jättewobbler på posten endera dagen.
Idag hade jag ju tänkt att i motsats till förra gångens fiaskofiske besöka de kända platserna och dra gädda på gädda. 
Jag började med att gå ned till Gravfältet från början och hade en one-size-fits-all fluga på tafsen. Och fick ett hårt hugg redan med detsamma. Det plaskade och körde i ytan så det stod härliga till. Var det så enkelt att få säsongens första regnbåge tänkte jag faktiskt. Men det var alltså bara en ovanligt pigg tvåkilosgädda.
Sedan ställde den ganska friska, rent västliga vinden till det för mig lite. Den ligger nämligen på rakt in mot land och det gör det besvärligt att kasta. Fick inget mer i alla fall när jag ganska slarvigt och hafsigt fiskade av områdena.
Gick därför tillbaka till bilen och körde till Almö i stället. 
Där var det likadant. Helt lä på östra sidan och rak pålandsvind på västsidan. Och högt vatten. Snart skulle det bli lågt, det visste jag för med högtryck och västliga vindar drar sig havet tillbaka ganska avsevärt, men några timmar till skulle det ta.

Gick alltså ned här vid Hasslöbrons västra sida och fick ganska omgående en två och ett halvkilos gädda. 
Det var också allt. 

Hm... jag vet knappt om jag vågar skriva det här, men nog verkade det som om det växte mer tång än vanligt.
Den här sträckan känner jag nämligen till bäst av alla för det var här jag började min vadningsfiskekarriär och går, snubblar och halkar mig fram här flera gånger per år.

 

Idag kom jag knappt till att fiska trots att det var högvatten nämligen. Tångskogen gick ända upp till ytan och trots att jag stod med vatten upp till midjan hade jag svårt att kasta över de ytligaste tångruskorna utan fastnade ideligen. 
Hoppas jag inte blir anklagad för överdriven optimism, blåögdhet, naivitet eller rena förfalskningarna för att jag hävdar att blåstången inte alls är död och har fått lämna plats för slemalger. 

Kolla in den här bilden till exempel. Där ser man hur blåstången går ända upp till ytan.
Ändå läste jag för bara lite sedan om undersökningar som visade att blåstången gått tillbaka 80% (eller om det var 78 eller 85, men en ganska hög siffra i alla fall). Fast det gällde visst på större djup och det kan jag ju inte uttala mig om.

Min uppfattning är att tångbeståndet ändrar sig år från år. Vissa år är det bättre ställt och andra sämre. Men att det på läsidor och i vikar växer mycket ålgräs och alger är riktigt. 

Man kanske skulle åka ut med båten i stället? Fortfarande ligger den i sjön och blir det fortsatt fint väder kan väl ta en sjötur någon gång under den snart stundande semestern?

 
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Från land Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2001-10-17 Gädda 2 Vit Gäddsara Nej Ja Nej Ja Flytlina m V, soligt 09:30 Nej
2001-10-17 Gädda Almö 2,5 Vit Gäddsara Nej Ja Nej Ja Flytlina m V, soligt 12:00 Nej

 

Tillbaka

©Gagnekulla Network Productions