01-04-05

 

 

Vädret: Frisk sydvästlig vind, mulet till växlande molnighet.

 

 

 

Jaha, totalt misslyckad fiskedag denna torsdag. En dag som jag redan i julas lade in semester om. Hade verkligen sett fram emot en solig, lagom blåsig dag ute till havs, ivrigt fiskande efter havsöring. Därav blev alltså intet eftersom både väderleksrapport och den visuella kontrollen av det tillfälliga klimatet överensstämde; alldeles för blåsigt redan tidigt på morgonen för att ens tänka på båtfiske.

Nå, har man tagit ledigt för att fiska ska man göra det också så jag körde ut till Gö för där borde det gå bra att fiska. Med hänsyn till vädret alltså. Halvlä och vinden snett från vänster skulle borga för utmärkta kastmöjligheter. Lågvattnet skulle göra allt perfekt, räknade jag ut långt innan jag ens hade börjat. Likaså ställde jag upp en prognos beträffande fiskens art. 80% sannolikhet att den skulle vara en gädda, 10 för öring och 5 för de små. Nej... det verkar fel... 10% chans att få regnbåge skulle det vara förstås. 

En mycket fin teori med bara ett fel. Jag fick inte ens ett napp. Annars var allting jättebra. Lagom klart, lagom lågvatten, lagom varmt osv. Bara fisken fattades. Gick hela sträckan och lade ut det ena fina flugkastet efter det andra utan resultat. 
En massa ¤¤&¤&// fåglar fanns det förstås. Skrek och skränade gjorde de och sträckte, som det lär heta. Jag vet knappt något om fåglar. Eller känner igen dem. Jo, jag brukar dela in dem i två klasser. De som drar och de som ejdrar...
Hm, en lika dålig vits till och sidan stängs ner, kan tänka.

Man kan ana de vita bränningarna längs horisonten. 

Imorgon är jag också ledig men om det blir fiske får allt vädret skärpa till sig lite först. 

Tillbaka till Huvudmenyn

©Gagnekulla Network Productions